Szoboszlainak újra meg kell harcolnia a helyéért Lipcsében

A Bundesliga 16. fordulójának szerdai játéknapján az RB Leipzig 1-1-es döntetlent játszott az Augsburg otthonában. Gulácsi Péter és Willi Orbán továbbra is kezdő a lipcseieknél, Szoboszlai Dominik azonban az új edzőnél, Domenico Tedescónál egyelőre csak csere.

Magyar Nemzet
2021. 12. 15. 22:35
RB Leipzig - Bayer Leverkusen
28 November 2021, Saxony, Leipzig: Football, Bundesliga, RB Leipzig - Bayer Leverkusen, Matchday 13 at Red Bull Arena. Leipzig's Dominik Szoboszlai reacts disappointed after his missed penalty. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fuball Liga and the DFB Deutscher Fuball-Bund (German Football Association), it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Jan Woitas/dpa (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/JAN WOITAS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jesse Marsch kirúgása után hatott az új lendület az RB Leipzig játékosaira, akik a Mönchengladbach ellen fölényes, 4-1-es győzelemmel köszöntötték az új főnököt a fedélzeten szombaton. Tedesco a második meccsén közel járt a második sikerhez, ám a kiesés elől menekülő Augsburg egy 86. percben, kezezés után megítélt és értékesített tizenegyessel pontot mentett hazai pályán.

Pedig a Leipzig már a 19. percben vezetést szerzett André Silva találatával, és ezt követően is dominálta a meccset, félidőben 71 százalékban a lipcseiek lábán forgott a labda.

A csapat magyarjai közül Gulácsi és Orbán Tedesco debütáló mérkőzéséhez hasonlóan ezúttal is a kezdőben kaptak helyet, s mindketten végig is játszották az Augsburg elleni találkozót. Szoboszlai viszont egyelőre csak csereként kap lehetőséget Tedescótól: így volt ez a Mönchengladbach ellen és így történt most is.

A 64. percben Emil Forsberget váltotta a magyar középpályás, akinek volt egy-két veszélyes megmozdulása. Szoboszlai a Tedesco kinevezése előtti öt Bundesliga-meccsből négyen kezdő volt, már lehetett azt mondani, hogy kiharcolta a helyét a lipcsei tizenegyben, de az edzőváltás után úgy néz ki, ha nem is elölről kell kezdenie mindent, de újra bizonyítania kell.

A döntetlennel a Leipzig maradt a középmezőnyben, a kilencedik helyen. A nap másik magyar érdekeltségű mérkőzésén Sallai Roland Freiburgja 0-0-s döntetlent játszott az Union Berlin otthonában. A magyar szélső csereként, a 77. percben lépett pályára. Sajnos az ősszel sérüléssel is bajlódó Sallai szeptember óta nem volt kezdő a Bundesligában, amelyben a Freiburg remekül szerepel, ötödik a tabellán.

Borítókép: Szoboszlai Dominik az RB Leipzig mezében (Fotó: Europress/AFP/Jan Woitas )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.