időjárás 2°C Piroska 2022. January 18.
logo

Tálcán kínálta a gólokat a Bayernnek a Dortmund

Magyar Nemzet
2021.12.04. 20:56 2021.12.04. 21:12
Tálcán kínálta a gólokat a Bayernnek a Dortmund

A Borussia Dortmund átvehette volna a vezetést a Bundesligában, ha legyőzi a Bayern Münchent, ám a bajorok könyörtelenül lecsaptak a hazai hibákra.

Első meccsét játszotta az Aranylabda-átadó óta a Bayern München gólvágója, a rangos egyéni díjról idén is lemaradt Robert Lewandowski, méghozzá korábbi csapata, a Borussia Dortmund otthonában.

A német klasszikus rangadó gyors gólváltással kezdődött: Julian Brandt találatával a hazaiak szereztek vezetést, aztán Mats Hummels nagy bakija után Lewandowski egyenlített.

Sejthető volt, hogy ezt a tempót nem tudják végig tartani a csapatok, végül a következő találathoz ismét kapitális védelmi hiba kellett: Raphaël Guerreiro mentés gyanánt belebikázta a labdát Hummelsbe, Kingsley Coman pedig illedelmesen élt a vendéglátó által felkínált lehetőséggel.

A második félidőt ugyanúgy gyors góllal kezdte a Dortmund, mint az elsőt: Erling Håland villantotta meg klasszisát.

A Bayern a döntetlennel is a tabella élén maradt volna, azonban a pályafutása során a Bayern, Dortmund, Bayern, Dortmund útvonalat bejárt Hummels kezezésével ezúttal büntetőt hozott össze nevelőegyesületének. Lewandowski higgadt maradt, az értékesített tizenegyes pedig győztes találatnak bizonyult.

A Bayern kiválóan élt az ellenfél által felkínált lehetőségekkel, megnyerte a rangadót, és négy pontra növelte előnyét a tabella élén.

Borítókép: Mats Hummels (középen) gyorsan elfelejtené ezt a meccset (Fotó: Getty Images)