időjárás 3°C Piroska 2022. January 18.
logo

Újravívják Szilágyi Áron és az olasz Samele tokiói olimpiai döntőjét

Magyar Nemzet
2021.12.05. 13:56
Újravívják Szilágyi Áron és az olasz Samele tokiói olimpiai döntőjét

Nagy a készülődés Bolognában és Foggiában: előbbi városban hétfőn, utóbbiban kedden újravívják a tokiói olimpia karddöntőjét; vagyis Szilágyi Áron ismét összecsap az olasz Luigi Samelével.

A nyáron a tokiói ötkarikás játékok vívóversenyein a férfi kardozók egyéni versenyében Szilágyi Áron egymás után a harmadik olimpiai aranyát a szerezte, a döntőben simán, 15-7-re legyőzve az olasz Luigi Samelét. Klasszisunk 2012-ben, Londonban is egy itáliai pengeforgatót győzött le a fináléban, Diego Occhiuzzit 15-8-ra, 2016-ban, Rio de Janeiróban pedig az amerikai Daryl Hornert ugyancsak 15-8-ra verte az aranyéremért. Mi tagadás, egyáltalán nem bánjuk, hogy a három olimpiai döntőjének egyike sem alakult izgalmasan.

Szikágyi és Samele jó barátok, így bajnokunk rögtön elfogadt a „kihívást” a visszavágóra, mégpedig kettőre is: hétfőn Bolognában, kedden pedig Foggiában rendeznek jótékonysági vívógálát, és ezek csúcspontja a tokiói döntő újravívása lesz.

Az élet úgy hozta, hogy Szilágyi Áron Londonban készült fel az összecsapásokra.

– A feleségem Londonban dolgozik, ezért én szintén sok időt töltök itt, ha tehetem. Természetesen megtaláltuk a lehetőségét annak, hogy a brit fővárosban gyakorolhassak. Londonból repülök majd Olaszországba, ahol ismét összecsapunk Gigivel. Az ő köreiben szerveződött a gála, és a helyszínek sem véletlenek, elvégre Samele Foggiában született, s Bolognában él. Persze a tét más, mint Tokióban, de jó lesz ismét vívni egyet – nyilatkozta a Magyar Vívószövetség honlapjának Szilágyi Áron.

A Vasas klasszisa megerősítette, hogy az olaszországi eseményeket követően itthon az országos bajnokságon is pástra lép.

Borítókép: Szilágyi Áron és Luigi Samele újra összecsap egymással (Forrás: Hunfencing.hu)