A korcsolyázók elnöke a címvédést is lehetségesnek tartja Pekingben

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázószövetség elnöke ezúttal itthonról szurkol a mieinknek, és úgy véli, short trackeseink a pekingi olimpián is odaérhetnek a dobogóra, akár még a felső fokára is – mindezt a Nemzeti Sportnak adott interjújában mondta el.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2022. 01. 26. 11:12
Budapest 20220120 Rövid pályás gyorskorcsolya olimpiai kerethírdetés Kósa Lajos MKOSZ elnök Foto: Nemzeti Sport Szabó Miklós Fotó: Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beszélgetés elején Kósa Lajos magyarázatot ad arra, hogy miért fogalmaz a magyar esélyeseket illetően jóval visszafogottabban, mint tette azt négy éve.

– Az olimpia mindig tartogat meglepetéseket, a többihez képest sokkal kiszámíthatatlanabb verseny – válaszolta Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázószövetség (MOKSZ) elnöke. – A koronavírus-járvány ez utóbbi tényezőt megsokszorozta, emiatt én is sokkal óvatosabb vagyok. Ezzel együtt továbbra is azt gondolom, hogy kifejezetten jó esélyünk van akár aranyérmet is szerezni Pekingben, de hogy pontosan mi történik majd, azt senki sem tudja előre megmondani.

Az esélyesség terhének a taglalása után az elnök elárulta azt is, hogy miért nem a helyszínen szurkol a magyar versenyzőknek:

– A szigorú lebonyolítás magával hozta azt is, hogy aki nem versenyez, vagy nem a csapatot segítő stáb tagja, az csak a szállodában tartózkodhat, vagy a versenyhelyszínen, ám nem találkozhat a sportolókkal, az edzőkkel, így nem adhat nekik semmiféle támogatást – tulajdonképpen szobafogságban van. Szocsi és Pjongcsang teljesen más volt ebből a szempontból, hiszen ott találkozhattam a mieinkkel, biztathattam őket: Szocsiban ott voltam a lányokkal az edzéseken, Pjongcsangban mondhattam a srácoknak, hogy nem baj, hogy az egyéni nem úgy sikerült, ahogyan szerették volna, a váltóban még bizonyíthatnak – és persze találkozhattam a Nemzetközi Korcsolyázószövetség vezetőivel is, a sportdiplomácia terén pedig ezeknek a megbeszéléseknek is volt jelentőségük.

Kósa Lajos az interjúban többek között beszél a sportág jövőjéről, valamint arról is, hogy miért neheztel a Magyar Olimpiai Bizottságra. A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.