Szabics Imre fehérvári sorsa a szülővárosában pecsételődhet meg

A nyolcaddöntők következnek a labdarúgó Magyar Kupában, amelyben a Fehérvár és az Újpest is javíthat.

Magyar Nemzet
2022. 02. 08. 6:17
null
20210415 MN Budapest MTK-MOL Fehérvár labdarúgás Magyar Kupa Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok ideje nincs a Mol Fehérvárnak a lelkek ápolására: a szombati újabb bajnoki vereség után ma este a Magyar Kupában kell a nyolc közé jutnia. A szurkolók hetek óta követelik Szabics Imre vezetőedző távozását, és ez a kupafordulós kudarc esetén éppen a szülővárosában, Szegeden szinte biztosan meg is pecsételheti a sorsát, de a maradására továbbjutás esetén sem lenne érdemes nagy összegben fogadni. 

A ­fehérváriak az esélyesek, ugyanis az ellenfél az NB II ötödik helyén áll, ám a kupában mindig lehet számítani meglepetésre. Figyelmeztetésnek megteszi, hogy 2019 decemberében a tizenhat közé jutásért a Vidi nagyon megszenvedett Szegeden, az akkor is másodosztályú hazai csapat 0-0-t ért el a rendes játékidőben, kiállítás miatt létszámban megfogyatkozott, majd egy 103. percben esett öngól okozta a vesztét.

Ilyen meglepetés lenne az utóbbi hetek-hónapok eredményei alapján az is, ha a másik mai mérkőzésen a Kisvárda kiesne Újpesten, bár a lilák a kupában akkor is képesek jó szereplésre, amikor a bajnokságban gyengén teljesítenek. Erre bizonyíték az előző kiírás, a Magyar Kupában ugyanis éppen az Újpest a címvédő, és ennek köszönhetően szerepelhetett a nyáron a nemzetközi porondon. A két csapat a héten még egyszer összecsap majd, pénteken este bajnoki mérkőzést is játszanak egymással a Szusza Ferenc Stadionban.

A legjobb nyolcban még hét hely kiadó, miután a két NB III-as együttes csatájában a Kazincbarcika szombaton 1-0-ra nyert Cegléden.

Magyar Kupa, nyolcaddöntők. Kedd: Újpest–Kisvárda 17.15 (tv: M4 Sport), Szeged (NB II)–Mol Fehérvár 20.00 (M4 Sport). Szerda: Nagykanizsa (NB III)–ETO FC (NB II) 13.00, Csákvár (NB II)–Paks 17.00, Békéscsaba (NB II)–Gyirmót 17.00, Kecskemét (NB II)–Bp. Honvéd 17.15 (M4 Sport), Vasas (NB II)–Ferencváros 20.00 (M4 Sport).

Borítókép: Szabics Imre (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.