Tizenegy év után újra olasz bajnok az AC Milan

Kétséget sem hagyott afelől az AC Milan, hogy az övé lesz az olasz bajnoki cím idén. A Serie A utolsó fordulója előtt két pont volt Stefano Pioli csapatának az előnye az élen a második helyezett, címvédő Internazionale előtt. A Milan egy félidő alatt háromgólos előnybe került a Sassuolo ellen, s 2011 után újra megnyerte a scudettót.

Magyar Nemzet
2022. 05. 22. 19:57
null
AC Milan's French forward Olivier Giroud (R) celebrates with AC Milan's French defender Theo Hernandez after scoring his second goal during the Italian Serie A football match between Sassuolo and AC Milan on May 22, 2022 at the Mapei - Citta del Tricolore stadium in Sassuolo. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbbi bajnoki címe óta tíz kudarcos idényt zárt a Milan, amelynek ebben a tíz évben a bajnoki helyezéseinek az átlaga mindössze 5,3 volt. Tavaly már pislákolt a remény a feltámadásra, akkor ezüstérmes lett a csapat a városi rivális Inter előtt, most viszont úgy utazhatott a Sassuolo otthonába a Serie A záró fordulójában, hogy a saját kezében volt a sorsa.

Élt is ezzel az eséllyel Pioli együttese, amely rögtön a meccs elején nekiesett a Sassuolónak, egymást érték a Milan-helyzetek, így nem keltett meglepetést, hogy a 17. percben máris vezetést szereztek a vendégek: Rafael Leao labdaszerzés után meglódult előre, középre adott, pedig betalált – 0-1.

A 33. percben lemásolta az első gólját a Milan, ugyanúgy Leao szerzett labdát, ugyanő adott be és ugyanúgy Giroud volt a befejező – 0-2.

Olivier Giroud térdre kényszerítette a Sassuolo védőit Fotó: Europress/AFP/Tiziana Fabi

Három perccel később minden eldőlt. Leao a harmadik gólpasszát adta a meccsen, ezúttal nem Giroud-nak, hanem Franck Kessiének, aki valószínűleg az utolsó meccsén játszott a Milanban – 0-3.

Eközben az Inter 0-0-ra állt hazai pályán a Sampdoria ellen, de az ottani eredmény lényegében jelentőségét vesztette. Végül Ivan Perisic góljával és Joaquin Correa duplájával az Inter is nyert 3-0-ra, és szépen búcsúztatta az idényt, de címvédőként meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

A Milan 11 év után újra olasz bajnok. 2011-ben még olyan játékosok alkották a bajnokcsapatot, mint Alessandro Nesta, Mark van Bommel, Clarence Seedorf, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo vagy Kevin-Prince Boateng. 

Az akkori és a mostani csapat között egy közös pont van: Zlatan Ibrahimovic.

A svéd sztár 2011-ben 14 góllal, házi gólkirályként volt főszereplő az arany megszerzésében, 40 évesen inkább már mentorként, szellemi vezérként, de így is nyolc gólt szerezve segítette sikerhez az együttest. A Sassuolo ellen csereként állt be, gólt is szerzett, de les miatt nem adták meg. Emiatt most aligha bánkódik.

Borítókép: A két gólt szerző Olivier Giroud ünnepel (Fotó: Filippo Monteforte/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.