időjárás 36°C Pál 2022. június 30.
logo

Szép volt, fiúk! Szép volt, lányok! Köszönjük, gyerekek!

Novák Miklós
2022.06.04. 20:16 2022.06.05. 19:56
Szép volt, fiúk! Szép volt, lányok! Köszönjük, gyerekek!

Örök élménnyel gazdagodott az a több mint harmincezer kisgyerek, akik a Magyar Labdarúgó-szövetség jóvoltából ott lehettek a Magyarország–Anglia Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

– Az iskolába és a futballklubhoz is befutott az MLSZ levele, hogy várják a gyerekeket a meccsre. Azok jutottak jegyhez, akik a leggyorsabban ébredtek, és azonnal jelentkeztek – mondta az érdeklődésemre Szilvi néni Albertirsáról, miközben az A4-e méretű jegyeket hajtogatta és osztotta ki a lurkóknak.

A Puskás Arénában kifüggesztett zászlók tanúsága szerint az ország szinte minden pontjáról, sőt még a kárpátaljai Szernyéről is jöttek csoportok, a gyerekek és kísérőik szinte teljesen megtöltötték a Puskás Aréna alsó két karéját.

A gyűlölet nem pálya – hirdette a VIP-szektor helyén hatalmas drapéria, amit jómagam tizenkét évesen még biztosan nem értettem volna, hiszen hogyan is tudna gyűlölni egy gyerekember?

Ki-ki a saját klubja, iskolája egyenpólójában érkezett, mint a Nemzetek Ligája hivatalos zászlaja, ezer színben pompázott a stadion lelátója. Ahogy néhányan a közösségi médiában is posztolták, úgy érezhettük magunkat, mint a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon, ha nem is a vuvuzela, de szüntelenül harsogott egyszerre több száz duda. De hát a gyerekek nem tévesztették szem elől feladatot, az volt a dolguk, hogy parázs hangulatot varázsoljanak a stadionba.

Szép volt, fiúk! Szép volt, lányok! Köszönjük, gyerekek!

Borítókép: Szoboszlai Dominik minden kérést persze nem teljesíthetett (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.