Negyven nő egymáson a Touron, ez nagy tömegbukás volt! + videó

Beindult a dominóeffektus a női francia kerékpáros-körverseny mai, 5. szakaszán.

Magyar Nemzet
2022. 07. 28. 18:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tour de France vasárnap befejeződött, de aznap megkezdődött a „női Tour”, s a mai, 5. szakaszon a kerékpársport történetének egyik legnagyobb tömegbukását láthattuk. Amint arról az Eurosport beszámolt, a Bar-le-Duc és Saint-Dié-des-Vosges közti 175 kilométeres etap során a főmezőny jelentős része a földre került, legalább negyvenen estek egymásra. A szakasz nyugodtnak tűnt, a szökevényeket kontroll alatt tartották, talán pont ez okozott némi figyelmetlenséget, aminek egy hatalmas kupac kerékpár és kerékpáros lett a vége.

A többség megúszta ép bőrrel, de nem mindenki. A legrosszabbul a dán Emma Norsgaard (Movistar) járt, akit kórházba vittek; a versenyző a fejét és a bal vállát is nagyon fájlalta, fennáll a nyakcsigolya-repedés és a kulcscsonttörés veszélye is.

A női Tour de France-t idén rendezik meg először, a mezőnynek nyolc szakaszt kell teljesítenie. Az össztáv 1029 kilométer, benne négy sík, két dombos és két nehéz hegyi szakasszal. A viadalon 24 csapat indult el hat-hat versenyzővel, vagyis 144 bringás. Az 5. szakasz után még 128-an vannak versenyben.

S ha már női kerékpársport, említsük meg, hogy a legrégebben folyamatosan futó nagy, női többnapos a Giro d’Italia női változata, a Giro Donne, ennek az első kiadását még 1988-ban rendezték meg. Idén rajthoz állt rajta (SD Worx) is, aki a júniusi viadalon az 51. helyen végzett.

Borítókép: Beindult a dominóeffektus (Forrás: Twitter/Le Tour de France Femmes avec Zwift)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.