Van élet Lewandowski után – kiütéses Bayern-siker a nyitányon

A Bayern München villámrajtot vett a német labdarúgó-bajnokságban, az első forduló péntek esti nyitómérkőzésén vendégként is 6-1-re kiütötte az előző idényben tizenegyedik Eintracht Frankfurtot. Már szünetben 0-5 volt az állás, utána csak gáláztak a bajorok.

Magyar Nemzet
2022. 08. 05. 22:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Serge Gnabryval, Kingsley Comannal, Sadio Manével, Leroy Sanével és Jamal Musialával a támadóalakzat a leggyorsabb a kontinensen. A tizenhét élvonalbeli riválisnak ez ellen nem lesz egyszerű levédekezni – jelentette ki Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern korábbi elnöke a Sky televíziónak adott interjúban. Tegyük hozzá, nem a meccs után a stúdióban okoskodva, hanem a mérkőzés előtt. Hiába, Rummenigge tud valamit, s egyébként szakkommentátornak sem utolsó, jobbnál jobb sztorikkal szórakoztatja a nézőket.

Rummenigge tehát megelőlegezte, a Bayer nem érzi majd meg a Barcelonához igazolt gólvágó, hiányát. Igaza lett, a bajorok iskolajétékkal ütötték ki az Eintrachtot. Kimmich már az 5. percben megszerezte a vezetést, a 10. percben Pavard növelte a vezetést, a 29. percre, Mané találatával pedig már eldőlt a mérkőzés. A Bayern szünetben már 5-0-ra vezetett, a folytatásra nyugodtan kiengedhetett, így is 6-1-re győzött. A 66. percben pályára lépett a nagy tehetségnek kikiáltott, csupán 17 esztendős francia Mathys Tel is.

Érdemes rögzíteni a jelenlegi Bayern München felállását, a következő csapat aratta a 6-1-es diadalt. Neuer – Pavard (Mazraoui, 81.), Upamecano, L. Henandez (De Ligt, 81.), A. Davies – Kimmich, Sabitzer (Gravenberch, 57.) – Müller (Tel, 66.), Musiala – Mané, Gnabry (Sané, 66.).

Van tehát élet Lewandowski után. Félelmetes a Bayern, nem csak a német riválisoknak, a nagy európai csapatoknak is van okuk az aggodalomra.

Eintracht Frankfurt–Bayern München 1-6 (0-5). Gólszerzők: Kolo Muani (64.)., ill. Kimmich (5.), Pavard (10.), Mané (29.), Musiala (35., 82.), Gnabry (43.)

Borítókép: Egy müncheni gólöröm a hat közül... (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.