időjárás 18°C Vilhelmina 2021. September 19.
logo

Mit csinálsz, Cristiano? Gyakorlom az új gólörömömet!

N. M.
2021.09.15. 15:29 2021.09.15. 15:44
Mit csinálsz, Cristiano? Gyakorlom az új gólörömömet!

Karl-Heinz Rummenigge a nyáron leköszönt a Bayern München elnökeként, s az új idényben kötetlen, felelősségtől mentes, de azért izgalmas pozícióban tért vissza a futball vérkeringésébe. Az elsősorban nagy példányszámú bulvárlapjáról ismert német Bild remek érzékkel őt nyerte meg szakértőnek a Bajnokok Ligája-műsorába. A 65 éves klasszis igazolta, ezt a feladatot is el lehet látni érdekesen, rögtön, bemutatkozásképpen igazi kulisszatitkokat árult el a keddi meccsek hátteréről, többek között Ronaldóról, Messiről, Lewandowskiról és Thomas Müllerről.

Rummenigge először is a Bayern München barcelonai sima, 3-0-s győzelme fölött lelkendezett.

– Kiemelkedően jó játék, megérdemelt győzelem. Kiváló formában van a csapat. A végső győzelemről azonban még korai lenne beszélni, az igazi küzdelem csak az egyenes kieséses szakasszal kezdődik. Mindenesetre örömmel megnéznék egy Bayern–PSG párharcot.

A Barcelona szerinte is nagyon megszenvedi Lionel Messi hiányát.

– Messivel kihajtották a lelküket, nélküle teljesen más a taktika és a csapat arculata is. Nehéz idők jönnek a klubra. A spanyol liga öngólt rúgott azzal, hogy Messit el kellett adnia a Barcelonának.

Rummenigge szerint szóba sem került, hogy a Bayern megszerezze Messit.

– Még csak gondolni sem érdemes erre. Szédítő nagyságú fizetésről lenne szó. S ne feledkezzünk meg a járulékos hatásról. A többiek is többet akarnának.

Védelmébe vette Thomas Müllert:

– Az az ember, aki képes önmagát motiválni. Ő volt az igazi nyertese annak, hogy Niko Kovacot Hansi Flick váltotta a Bayern kispadján. Nagyon értékes játékos, ő a csapat lelke.

Robert Lewandowskiról így beszélt:

– Valóságos gólgép. Flörtölt a Real Madriddal, de meggyőztük, hogy a Bayern Münchennel is nyerhet Bajnokok Ligáját.

Az utódjáról, Oliver Kahnról is elmésen nyilatkozott.

– Úgy volt, hogy januárban veszi át az elnöki tisztséget. De láttam rajta, hogy már nagyon dörzsöli a tenyerét, ezért már a nyáron leléptem. Most már ő a főnök!

Rummenigge szerint Robert Lewandowski jobb középcsatár, mint Erling Haaland.

– Lewandowski a legjobb, Haaland a második. Úgy gondolom, a Bayern nem akarja leigazolni őt, inkább azon dolgozik, hogy Lewandowski meghosszabbítsa a 2023-ban lejáró szerződését. Nem hinném, hogy Haaland Liverpoolba tartana, ismerem az ottani tulajt, nem az a típus, aki örömmel költekezik. A Real Madrid inkább valószínű opció. Könnyen meglehet, hogy a Realnál jövő nyáron nem sajnálják majd a pénzt, és egyszerre megveszik Haalandot és Kylian Mbappét.

És a végére a legjobb poén. Íme, Rummenigge sztorija Cristiano Ronaldóról.

– Ronaldo egy jelenség! 36 éves, és 20 éve ugyanazon a szinten játszik. Olyan a felső teste, mint Adoniszé. Emlékszem egy jelenetre, amikor Torinóban voltam. Hirtelen feltartott kézzel állt egy ajtó mögött. Megkérdeztem: „Mit csinálsz ott?” Azt felelte: „Gyakorlom a következő gólörömömet.”