Megszólalt olimpiai érmesünk, tagadja, hogy köze lenne a drogügyhöz

Kővágó Zoltán tagadja, hogy bármi köze lenne a néhány napja megszellőztetett drogbotrányhoz. A korábbi diszkoszvető, aki a 2004-es olimpián ezüstérmet szerzett, egyértelműen fogalmazott a Ripostnak.

Magyar Nemzet
Forrás: Ripost2023. 09. 01. 15:23
Székesfehérvár 20140803 Atlétika 2014 ősz Országos Bajnokság OB Kővágó Zoltán Fotó: Tumbász Hédi  Nemzeti Sport  Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 28-án számolt be arról az Úgytudjuk.hu, hogy egy korábbi olimpiai ezüstérmes magyar sportolót kábítószer birtoklásával és terjesztésével vádolnak, és egy hónapja előzetes letartóztatásban ül. A cikkből az is kiderült, hogy az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség lenne illetékes.

A rendelkezésre álló információk alapján megindult a találgatás, a szolnoki illetőségű Kővágó Zoltán neve is felmerült, aki 2004-ben diszkoszvetésben lett olimpiai ezüstérmes a litván Virgilijus Alekna mögött, miután Fazekas Róbertet, aki a verseny alatt a legnagyobb dobást produkálta, doppingvétség, pontosabban a megfelelő mennyiségű vizeletminta adásának megtagadása miatt kizárták.

Kővágó a Ripostnak reagált a híresztelésre.

– A legtöbb helyen körülírnak, és arra engednek következtetni, mintha én lennék az az olimpiai bajnoki ezüstérmes, akit drogterjesztés és birtoklás miatt előzetes letartóztatásba helyeztek. Nulla közöm van az egészhez, semmilyen folyamatban lévő ügyem nincs, kábítószeres pedig pláne nincs. Nem is volt soha, egy másodpercet sem töltöttem előzetesben. Ha ott lennék, most nem is beszélhetnénk. Hivatásos katona vagyok, azért nem szólaltam meg eddig, mert nincs mire reagálni. Ezen gondolkozzanak el azok az agybeteg emberek, akik az én nevemet dobták be, hogy miért tették – mondta a korábbi atléta.

Borítókép: Kővágó Zoltán (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.