Győzelem és aggodalom: mi lesz a sérülés miatt lecserélt Varga Barnabással?

A labdarúgó NB I 10. fordulójának zárómérkőzésén a Ferencváros az újonc Diósgyőr otthonában vendégszerepelt. A Sztankovics-érában még veretlen címvédő 2-1-re nyert a DVTK ellen, a győzelmének köszönhetően a tabella élére ugrott.

2023. 10. 22. 19:45
Fotó: Csudai Sándor – Origo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sztankovics-érában még veretlen Ferencváros az újonc Diósgyőr otthonában vendégszerepelt a labdarúgó NB I 10. fordulójának záró mérkőzésén. A forduló rangadóján telt ház előtt futballoztak a csapatok a diósgyőri stadionban. Alaposan bekezdett mindkét csapat, kiváló iramban zajlott a játék, majd a 14. percben egy mintaszerű FTC-támadás végén megszerezte a vezetést a bajnokcsapat. Varga Barnabás elegánsan készített elő a bal széken felfutó Marquinhosnak, a brazil légiós lövését védte a DVTK kapusa, de a kipattanóra érkezett, és közvetlen közelről a kapuba helyezett.

DVTK-FTC
Botka Endre (középen) szerezte a meccs és a Ferencvéros első gólját   Fotó: Origó.hu/Csudai Sándor

A folytatásban nem adta fel a bátor, kezdeményező játékát a DVTK, a Fradi labdabirtoklásban fölényt harcolt ki, de ellenfele ki tudott alakítani helyzeteket. több alkalommal is látványosan védett. A félidő hajrájában Abu Fani megzörgette a kapufát egy távoli lövés után, az első 45 perc záróakkordját Pernambucano lövése jelentette, de a brazil légiós lövését nagy bravúrral védte Dibusz. 

Sztankovics ezer fokon égett a kispad előtt      Fotó: Origó.hu/Csudai Sándor

Meglehetősen idegesek voltak a fradisták az első félidőben, Varga Barnabás reklamált, majd Bogár játékvezető műesés miatt adott neki sárga lapot. Abu Fani reklamálás miatt kapott sárgát. Amennyiben megőrizte volna előnyét a folytatásban az FTC, akkor egyszersmind a tabella élére ugrott volna. Mindez bizonyosan jót tett volna a FTC játékosainak a jövő heti Genk elleni Konferencialiga csoportmérkőzés előtt. 

A szünet után

A forgatókönyv nem változott. Az 52. percben a kisebb sérülést szenvedett Varga Barnabást lecserélte Sztankovics, a honfitársát, Alekszandar Pesicset cserélte be a kiváló formában levő magyar csatár helyére. Marquinhos kemény fejese volt a következő említésre méltó esemény. A 60. percben nagy lépést tett a győzelem felé az FTC: Ramirez tört előre a bal oldalon, majd Pesicset hozta játékba. A szerb csatár nagyon higgadtan lőtte el a labdát tíz méterről a bal sarok irányába, amely a kapufa érintésével talált utat a hálóba.

De még nem volt vége: Klimovicsot lökte el a csereként beállt Wingo a 16-oson, Bogár játékvezető némi VAR-ozás után 11-est ítélt: Pozeg Vancas magabiztos végrehajtónak bizonyult. Szépített a DVTK. Következett egy újabb tizenegyesgyanús helyzet: Marquinhos esett át Szatmári lábán a tizenegyespont környékén. Bogár szabadrúgást ítélt a DVTK javára, és sárga lapot adott Marquinhosnak. 

Marquinhos repült, de ezért nem járt tizenegyes         Fotó: Csudai Sándor – Origo

A hajrá meglehetősen hosszúra sikeredett, Bogár játékvezető ugyanis 10 percet hosszabbított, az eredmény már nem változott. A győzelmének köszönhetően az FTC az NB I-es tabella élére ugrott, a Diósgyőr az ötödik helyen várja a következő fordulót.
 

Labdarúgó NB I, 10. forduló:
Szombat:
Kisvárda–Mezőkövesd 2-1 (2-1), Kisvárda, 2150 néző, v.: Pillók, gólszerzők: Cipetic (29., 11-esből), Balogh N. (41.), illetve Széles (22., öngól)  
ZTE–Paks 2-5 (2-3), ZTE Aréna, 3277 néző, v.: Erdős, gólszerzők: Mance (44., 45+3., a második 11-esből), illetve Windecker (32., 43.), Skribek (39.), Hahn (50.), Szabó J. (59.)
Újpest–Kecskemét 5-3 (2-0), Szusza Ferenc Stadion, 5732 néző, v.: Bognár, gólszerzők: Csoboth (5., 52.), Tamás K. (33.), Tajti (47.), Onovo (51.), illetve Szalai G. (57.), Szuhodovszki (60.), Vágó (86.)

Vasárnap:
MTK–Puskás Akadémia 0-5 (0-2), Új Hidegkuti Stadion, 1200 néző, v.: Antal, gólszerzők: Batik (10.), Gruber (38.), Corbu (65.), Nagy Zsolt (74.), Favorov (91.)
Debrecen–Fehérvár 3-1 (2-0), Nagyerdei Stadion, 5870 néző, v.: Berke, gólszerzők: Bárány (7.), Domingues (33., 71.), ill. Szabó L. (46.)
Diósgyőr–Ferencváros 1-2 (0-1), Diósgyőr, 12178 néző, v.: Bogár, gólszerzők: Vancas (69.), illetve Botka (14.), Pesics (60.).

Borítókép: Varga Barnabás (19) kisebb sérülést szenvedett (Fotó: Origó/Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.