Albánia is egy döntetlennel jutott ki már most az Eb-re

Ahogyan a magyar válogatottnak, az albának is elég volt egy döntetlen Moldovában ahhoz, hogy kijusson a németországi Európa-bajnokságra. A 87. percig Albánia vezetett, akkor a hazai csapat kiegyenlített, ám a vendégek ettől nem lettek boldogtalanok, hiszen megszerezték az áhított egy pontot. A H csoportban Kazahsztán sima győzelemmel éltette tovább a reményeit.

2023. 11. 17. 20:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb résztvevővel gazdagodott a jövő évi Európa-bajnokság mezőnye: Albánia is kiharcolta az indulás jogát. Az E csoportban még négy csapatnak volt oka a számolgatásra péntek kora este előtt, csak a Feröer-szigetek maradt kijutási esély nélkül. Albánia Moldovába látogatott el, és ahogyan csütörtökön a magyar válogatottnak, neki is legalább egy pont kellett az üdvösséghez, a hazai csapaton pedig a győzelem segített volna igazán. A vezetést a vendégek szerezték meg tizenegyesből a 25. percben, és bár többször is növelhették volna az előnyüket, a házigazda a 87. percben kiegyenlített. Albánia ezzel a döntetlennel elérte a célját, ott lesz jövő nyáron Németországban az Európa-bajnokságon, így már tizenkét csapat élvezi a szereplés jogát. 

 

A H csoportban Kazahsztán 3-1-re hozta a kötelező győzelmet, és ezzel életben tartotta a kijutási reményeit. Finnország simán lelépte 4-0-ra Észak-Írországot, de ennek már nem volt különösebb jelentősége, egyik csapat sem lesz ott a kontinenstornán. 

Európa-bajnoki selejtezők, péntek, kora esti eredmények. E csoport: Moldova–Albánia 1-1, gólszerzők: Baboglo (87.), illetve Cikalleshi (25. – 11-esből), Lengyelország–Csehország (Tv: Match4), a csoport állása: 1. Albánia 14/7 mérkőzés, 2. Csehország 11/6, 3. Moldova 10/7, 4. Lengyelország 10/7, 5. Feröer-szigetek 1/7. H csoport: Kazahsztán–San Marino 3-1, gólszerzők: Csesznokov (19., 51.), Aimbetov (90+2. – 11-esből), ill. Franciosi (60.), Finnország–Észak-Írország 4–0, gólszerzők: Pohjanpalo (40. – 11-esből), Hakans (48.), Pukki (74.), Lod (88.), Dánia–Szlovénia 20.45, a csoport állása: 1. Szlovénia 19/8 (17-7), 2. Dánia 19/8 (17-6), 3. Kazahsztán 18/9, 4. Finnország 15/9, 5. Észak-Írország 6/9, 6. San Marino 0/9. 

Borítókép: Így örültek az albánok annak, hogy kijutottak az Európa-bajnokságra (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.