A Bayern szétszedte a Szalai Attila nélkül felálló védelmet + videó

Nem született meglepetés a Bundesliga tavaszi nyitányán. A Bayern München 3-0-ra nyert hazai pályán a Hoffenheim ellen, így tisztelegve a héten elhunyt Bayern-legenda, Franz Beckenbauer előtt. Szalai Attila a kispadról nézte végig a mérkőzést.

2024. 01. 13. 7:33
Harry Kane Bayern München Bundesliga Hoffenheim
Fotó: X/FC Bayern München
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München Danke Franz (Köszönjük, Franz) felirattal a mezén búcsúzott a héten elhunyt legendájától, s Franz Beckenbauer tiszteletére jó játékkal és magabiztos győzelemmel kezdte a 2024-es esztendőt. Jamal Musiala két gólt szerzett, s ez a Bayern-találkozó sem fejeződött be Harry Kane-találat nélkül. A szenvedő fél a Hoffenheim volt, amelyben ezúttal sem kapott lehetőséget a magyar válogatott védő,

Jamal Musiala Bayern München ( Szalai Attila nem játszott )
Jamal Musiala duplázott a Szalai Attila nélkül felálló hoffenheimi védelem ellen (Forrás: X/FC Bayern München)

Musiala viszonylag korán, már a 18. percben vezetést szerzett a bajoroknak, utána viszont több akciót is megúszott a Hoffenheim. Nem feltétlenül saját hátvédjeinek köszönhetően, a vendégek legjobbja Baumann kapus volt.

A második félidő elején akadt két nagy egyenlítési lehetősége a Hoffenheimnek, de egyikkel sem éltek, Musiala újabb találata után pedig emberhátrányba is kerültek a vendégek. A 90. percben vitte be a kegyelemdöfést, az angol támadó tizenhat meccsen lőtt huszonkét góljával vezeti a góllövőlistát, s egyetlen viszonylag közeli riválisa, Serhou Guirassy (Stuttgart) a következő hetekben nem a Bundesligában, hanem az Afrika-kupán próbálja megőrizni góllövő formáját.

Mit jelent Szalai Attila számára a Bayern München elleni mérkőzés?

Bár a Hoffenheim védelme nem állt a helyzet magaslatán, az is tény, hogy a csapatnak nem is feltétlenül a címvédő otthonában kellett leginkább villognia.

Januárban Szalainak még van lehetősége, hogy – leginkább kölcsönbe – távozzon, s a nyári Európa-bajnokság miatt fontos is lenne, hogy a magyar válogatottban alapembernek számító védő játékban legyen.

Édesapja nemrég úgy nyilatkozott, ha a három januári meccsen nem játszik, nincs értelme maradnia. Nos, az első mérkőzésen Szalai a kispadon ült, ahogy az ősszel is jellemző volt.

Borítókép: Harry Kane is góllal búcsúzott Franz Beckenbauertől (Forrás: X/FC Bayern München)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.