Szalai Attilával ez a baj – a Hoffenheim vezetőedzője végre elárulta

A hét végén a 17. fordulóval folytatódik a Bundesliga, pénteken este a Bayern München–Hoffenheim találkozó nyitja a kört. A tabella hetedik helyén álló vendégeknél a válogatott Szalai Attila – aki a nyáron érkezett a csapathoz – egyelőre nem tudott alapember lenni, és Pellegrino Matarazzo vezető edző most elárulta, hogy mi a gond a védővel.

2024. 01. 11. 9:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindenkinek teljesítenie kell, ha el akarjuk érni a céljainkat. Az nem számít, hogy Attila a pályán van-e vagy sem. Egy nagyszerű srác, aki jó és pozitív energiát visz a csapatba – szögezte le a holnapi meccs előtt Pellegrino Matarazzo, a Hoffenheim vezetőedzője – szúrta ki a Csakfoci.hu –, és a szakember elmondta, hogy Szalai Attilának vannak „még bizonyos hiányosságai”, amelyek leküzdésén együtt dolgoznak.

Szalai Attila
Szalai Attilának a válogatottban több sikerélménye van, mint klubcsapatában (Fotó: Szigetváry Zsolt)

– Mint minden játékosnál, nála is vannak olyan területek, amelyeken még fejlődhet. A gyengeségeket is jobban kell kompenzálni és el kell rejtenie. Attila a csapat része, és én a csapat minden játékosától elvárom, hogy előrelépjen, a lehető legtöbbet akarja kihozni magából – fogalmazott Matarazzo.

A ligainsider.de megjegyezte, hogy a Hoffenheim tavaly nyáron mintegy 12 millió eurót költött középső védőjére, Szalai Attilára, a magyar válogatott játékos Törökországból érkezett a Fenerbahcétól, komoly elvárások (mindkét fél részéről) mellett, de a mai napig nem tudta magát beverekedni a kezdő tizenegybe.

Szalai nyár óta összesen öt tétmeccsen kapott szerepet klubjában, 334 percet töltve a pályán.

 

távozik a Hoffenheim csapatából? 

A napokban a védő édesapja, id. Szalai Attila is beszélt fia helyzetéről:

– Nem hiszem, az bárkinek is az érdeke lenne, hogy ücsörög, mit tudom én, hányadik játékosként a kispadon. Igazából ha az én személyes véleményem számít, én nem is tenném, én nem is ücsörögnék – mondta az M1 aktuális csatornának id. Szalai Attila, aki szerint fia csapata egyik legjobb védője. – Nagyon nehéz úgy játszani, hogy három-négy-öt hétig ül valaki a kispadon, aztán beteszik a kezdőbe, azonnal kiemelkedőt kell nyújtania, de ha jól is játszik és győztes csapatban volt, akkor is kimarad megint, akik meg játszanak a helyén, folyamatosan hibáznak. Én azt mondom, ha ez velem történne, én biztos, hogy türelmetlenebb lennék. Atti dolgozik keményen, de meglátjuk, mit hoz a jövő. Ha nem játszatja az edzője januárban – lesz három bajnoki –, akkor szerintem nincs értelme maradnia Hoffenheimben. Nekem ez a véleményem – szögezte le id. Szalai Attila.

Nagy kérdés, hogy Szalai Attila pénteken kap-e játéklehetőséget a Bayern München ellen.

Borítókép: Szalai Attila (Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Hasan Bratic)

 

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.