Ellopta Szoboszlai Dominik védjegyét Lipcse új kedvence? + videó

Nem állt meg az élet a Lipcse csapatánál azután, hogy Szoboszlai Dominik tavaly nyáron a Liverpool futballistája lett. A német klub leigazolta a Barcelona korábbi csodagyerekét, és Xavi Simons gólöröme a magyar középpályásra emlékeztetheti a lipcsei közönséget.

2024. 01. 24. 10:33
Xavi Simons_Szoboszlai Dominik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „telefonálós gólöröm” védjegye volt az utóbbi években, a Salzburg, a Lipcse, a Liverpool és a magyar válogatott színeiben is bemutatta már. Xavi Simons, Lipcse új kedvence ugyanezt csinálja a góljai után: „telefonál”.

Bundesliga - RB Leipzig vs Bayer 04 Leverkusen
Ma már nem Szoboszlai Dominik, hanem Xavi Simons Lipcse kedvence. Fotó: EPA/Filip Singer

A húszéves, holland válogatott támadó középpályás ebben az idényben a Lipcse egyik húzóembere, 18 Bundesliga-meccsen öt gólja és hét gólpassza van. Legutóbb az éllovas Bayer Leverkusen ellen lőtt szép gólt az elmúlt hétvégén. Majd a gólöröme közben előhúzta a telefonálós mozdulatot.

Xavi Simons a testvéreinek „telefonál”

A Lipcse honlapján is téma volt Xavi Simons gólöröme, megkérdezték tőle, hogy kit „hív” rendszeresen, amikor a kapuba talál. – Az öcsémet hívom, együtt találtuk ki ezt az ünneplést. Ez nagyon különleges neki és a húgomnak is, de ha egyvalakit kellene választanom, akkor az öcsémet mondanám – válaszolta Xavi Simons, aki tehát ez alapján nem tudatosan másolja Szoboszlai gólörömét.

A még mindig nagyon fiatal játékos a Barcelona utánpótlásában nevelkedett, néhány éve igazi YouTube-sztár volt, akinek a videóival tele volt az internet, amint 12 évesen végigcselezte a pályát a Barca korosztályos csapatában. Csakhogy Xavi Simons egy idő után kissé eltűnt a szemek elől, 2019-ben, 16 éves korában pedig a Barcelona akadémiáját is elhagyta. A PSG-hez került, majd a több játéklehetőség reményében a PSV Eindhovenbe, ahol az előző idényben berobbant, 48 meccsen 22 gólt és 12 gólpasszt ért el, majd kölcsönbe került a Lipcséhez.

Szoboszlai Dominik gólöröme nem egyedi

A telefonálós gólöröm népszerű a sportvilágban, Szoboszlai nem egyedüliként csinálja. Tavaly teniszben a US Openen volt sztori, hogy Novak Djokovics telefonálással vágott vissza az amerikai Ben Sheltonnak, aki előtte többször is így ünnepelte a győzelmeit.

Shelton is úgy kölcsönözte valakitől az ünneplését, méghozzá az olimpiai ezüstérmes és világbajnok gátfutótól, Grant Hollowaytől, aki tavaly a budapesti atlétikai vb-n is aranyérmet szerzett, és telefonokat dobált a szurkolóknak.

De telefonált már a gólja után is, aki meg az AC Milan francia sztárját, Theo Hernándezt utánozta vele.

Xavi Simons legutóbbi gólja a Leverkusen ellen:

Borítókép: Xavi Simons és Szoboszlai Dominik, meg a telefonálós gólöröm (Forrás: X/rbleipzig.com) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.