Marozsánnak sokba került a zsinórban elvesztett öt játék

Marozsán Fábián és Fucsovics Márton is esélyesebb ellenféllel játszott az 1,4 millió dollár (506 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében, s ezúttal egyikük sem volt képes bravúrra. Marozsán a második kiemelt, a tokiói olimpián ezüstérmes orosz Karen Hacsanovtól, Fucsovics pedig a negyedik kiemelt kazah Alekszandr Bubliktól kapott ki.

2024. 02. 21. 17:59
ATP Qatar Exxonmobil Open Tennis Tournament 2024
Karen Khachanov is shaking hands with Fabian Marozsan of Hungary after winning the round of 16 singles match at the ATP Qatar ExxonMobil Open tennis tournament at the Khalifa International Tennis Complex in Doha, Qatar, on February 21, 2024. (Photo by Noushad Thekkayil/NurPhoto) (Photo by Noushad Thekkayil / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: AFP/Noushad Thekkayil
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 60. Marozsán a hétfői nyitókörben 7:5, 7:6-ra verte a selejtezőből érkezett cseh Vit Koprivát (118.), de már akkor is panaszkodott a körülményekre, a kavargó szélre. a 16 között azonban jóval nehezebb ellenfél várt rá: a második kiemelt Karen Hacsanov. Az ATP-rangsorban jelenleg 17. orosz játékos már 8. is volt, s veretes eredménysorral büszkélkedhet: öt trófeát gyűjtött, valamennyi Grand Slam-tornán vívott már negyeddöntőt, az Australian Openen és a US Openen elődöntőt is, emellett nyert Davis Kupát és ezüstérmet szerzett a tokiói olimpián.

Doha 2024, tenisz, Marozsán Fábián, Fucsovics Márton, nyolcaddöntő Hacsanov, Bublik
Marozsánnak csak felvillanásai voltak Hacsanov ellen (Fotó: AFP/Noushad Thekkayil)

Marozsán jól kezdte a meccset, bátor játékkal elhúzott 3:0-ra, aztán a 27 éves ellenfél is alkalmazkodott a kavargó szélhez, sorozatban öt gémet hozott, és 6:4-re megnyerte az első szettet. A folytatás is Hacsanov-brékkel indult, de aztán Marozsán magára talált, visszabrékelt s 5:4-re már ő vezetett. Ezután ismét hullámvölgybe került, s egymás után három játékot nyerve Hacsanov 7:5-tel lezárta a meccset.

Íme, egy bravúros poén Hacsanovtól:

az első fordulóban simán, 6:1, 6:3-ra verte a spanyol Roberto Bautista Agutot, majd a 16 között Alekszandr Bublik (21.) következett. Kettejük párharcában Bublik vezetett 4-1-re, legutóbb 2022-ben, Wimbledonban találkoztak, ahol szintén a kazah teniszező nyert.

Fucsovics is jól kezdett, két brékkel ellépett 4:1-re, és noha egyszer ő is elvesztette az adogatását, végül simán, 6:2-re hozta az első játszmát. A folytatásban sajnos Bublik kerekedett fölül, és könnyedén egyenlített. A döntő szettben előbb Fucsovics brékelt, de Bublik azonnal visszajött, majd 4:4-nél ismét elvette Fucsovics adogatását és kiszerválta a meccset.    
Doha, nyolcaddöntő:
Karen Hacsanov (orosz, 2.)–Marozsán Fábián 6:4, 7:5
Alekszandr Bublik (kazah, 4.)–Fucsovics Márton 2:6, 6:3, 6:4

Borítókép: Marozsán Fábián gratulál Hacsanovnak (Fotó: AFP/Noushad Thekkayil)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.