Xabi Alonso és a Liverpool? A sportigazgató biztosra veszi, tudja a választ

Sokak szerint már eldőlt, hogy a Liverpool labdarúgócsapatánál a nyáron távozó Jürgen Klopp vezetőedző utódja Xabi Alonso, a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusen szakvezetője lesz. Ám a német csapat sportigazgatója, Simon Rolfes kijelentette, hogy Xabi Alonso marad Leverkusenben.

Forrás: Ripost2024. 02. 13. 10:28
ALONSO, Xabi
Budapest, 2023. március 15. Xabi Alonso, a Bayer Leverkusen vezetõedzõje a labdarúgócsapat sajtótájékoztatóján a Puskás Arénában 2023. március 15-én. A német Bayer Leverkusen másnap a magyar bajnok Ferencváros ellen lép pályára az Európa-liga nyolcaddöntõjének visszavágó mérkõzésén. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jürgen Klopp utódjának elkönyvelt Xabi Alonso napjaink egyik legkeresettebb trénere, aki játszott a Liverpool csapatában, és a nyáron visszatérhet az Anfield Roadra, hogy ávegye és társai irányítását. A hajdani közönségkedvenc középpályásból lett szakvezetőt ugyan 2026 nyaráig szerződés köti a Bayer Leverkusenhez, de ebben van egy kiskapu. A szóbeli megállapodásuk alapján, ha korábbi csapatai – Liverpool, Real Madrid, Bayern München – egyikéhez szeretne menni, előbb is elengedik Alonsót. Ezt használnák ki Liverpoolban.

KLOPP, Jürgen; SZOBOSZLAI Dominik
Jürgen Klopp és Szoboszlai Dominik (Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan)

 A Leverkusen sportigazgatója, Simon Rolfes azonban bízik a 42 éves edző maradásában. Rolfes ugyanis így válaszolt a kérdésre, hogy a következő szezonban is Xabi Alonso dirigálja-e a Bayer Leverkusnt:

– Igen, biztos vagyok benne. Egyrészt a szerződése miatt, másrészt, mert nagyon jól érzi magát Leverkusenben. Tisztában van vele, milyen nagyon jó a csapatunk, és hogy a következő évre is milyen jók a kilátásaink – mondta Rolfes, akinek a nyilatkozatát a Ripost cikke idézi.

A lap emlékeztet arra, hogy Xabi Alonso másfél éve a német Bundesliga utolsó előtti, 17. helyén vette át a Leverkusen vezetését. A szezon végére a kiesőzónából a hatodik helyig vezette a csapatot, most pedig a legutóbbi tizenegy év német bajnoka, a Bayern München 3-0-s legyőzése után már öt pont előnnyel vezet a címvédő előtt. A Leverkusen tavaly nyár óta veretlen, már 31 tétmeccset számlál a nagy sorozata.

 

Klopp és Xabi Alonso találkozhat az Európa-ligában

Külön érdekessége a Xabi Alonso esetlege érkezésével kapcsolatos liverpooli híreknek, hogy Jürgen Klopp csapata tavasszal akár össze is csaphat a Leverkusennel az Európa-ligában. Mindkét klub csoportgyőztesként jutott a márciusi nyolcaddöntőbe, így várják a február 23-ai sorsolást. Ha úgy alakul, még az is előfordulhat, hogy a május 22-ei, dublini döntőben találkozik a Liverpool és a Leverkusen. Ez esetben ez lenne Klopp utolsó meccse a Vörösök kispadján, és talán Alonsóé is a németekén.

A nyártól új szakvezetőt kereső Liverpoolnál sajtóértesülések szerint a klublegenda Steven Gerrard (jelenleg a szaúdi Al-Ettifak edzője), az olasz Roberto De Zerbi (Brighton) és a német Julian Nagelsmann (német válogatott) a legesélyesebb Klopp pótlására, ha Alonsót nem sikerül elcsábítaniuk.

Borítókép: Xabi Alonso (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.