A dobogó még nem téma a Diósgyőrnél, ám egy terhet már lerázott magáról az újonccsapat

Nagypénteken megkezdődött az NB I 26. fordulója, amely szombaton három, vasárnap pedig további két mérkőzéssel folytatódik. A kör egyik nagy kérdése, hogy folytatni tudja-e jó sorozatát az újonc Diósgyőr. Az eredményes szereplés titkáról és a merészebb célokról a borsodi együttes csapatkapitányával, Holdampf Gergővel beszélgettünk.

2024. 03. 30. 6:27
Holdampf Gergõ alapember a Diósgyőrben, ő viseli a csapatkapitányi karszalagot is. Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros mellett a Diósgyőr nyújtotta a legjobb teljesítményt az élvonalbeli bajnokság legutóbbi négy fordulójában. A miskolci csapat ebben a periódusban tíz pontot gyűjtött, és a szezon hajrájára fordulva arra is megvan az esélye, hogy előrébb lépjen a jelenlegi pozíciójából, a 6. helyről.

Holdampf Gergő bízik abban, hogy a Diósgyőr lendülete kitart az idény végéig. Fotó: Czeglédi Zsolt

Nagyon jó hangulat uralkodik az öltözőben

– A legutóbbi forduló után kaptunk néhány nap pihenőt, ami nagyon jól jött a csapatnak, mindenki tudott egy kicsit a családjával lenni, kikapcsolódni. Utána viszont bepótoltuk a munkát, keményen dolgoztunk, hogy a válogatott szünet után a legjobb formában tudjuk folytatni a bajnokságot. Tökéletesen sikerült mind feltöltődni, mind a legjobb állapotba kerülni. Remélem, hogy ezt szombaton, Zalaegerszegen eredményességben is meg tudjuk mutatni – mondta lapunknak a Diósgyőr csapatkapitánya, Holdampf Gergő, aki az újonccsapat jó formájának titkáról is beszélt. – A vezetőedzőnknek is szerepe van ebben. Ahogy a játékosokhoz szól, attól a csapattagok felszabadultabbak lettek, ez párosult az eredményekkel, úgyhogy most nagyon jó hangulat uralkodik az öltözőben. Bízom benne, hogy ez a szezon hátralévő részében is ki fog tartani, és hozzásegít minket ahhoz, hogy mindenki ki tudja hozni magából a maximumot.

 

Egyelőre nem téma a dobogó

A februárban kinevezett vezetőedzővel, a szerb Vladimir Radenkoviccsal egyre jobb formába lendülő Diósgyőr szombaton 19.30-tól a 10. helyen álló, ám a kieső pozícióban található Mezőkövesdet és Kisvárdát kilenc ponttal megelőző Zalaegerszeg vendégeként folytatja szereplését.

– Hullámzó teljesítményt nyújt a ZTE eredményesség tekintetében, de pontosan tudjuk, hogy vannak nagyon veszélyes játékosai, akikre figyelni kell, hogy ne érjen minket meglepetés. Azon leszünk, hogy bármilyen nehéz is lesz, de el tudjuk hozni a három pontot Zalaegerszegről – folytatta kérdésünkre válaszolva a 29 éves Holdampf, aki arra a felvetésünkre is reagált, hogy akár a dobogó is megcélozható-e a harmadik helytől a forduló előtt hétpontnyi távolságra álló DVTK-nak. – Az öltözőben nincs egy hang se, aki arról beszélne, hogy elérhető a dobogó. Talán az a teher már lekerült a csapatról, hogy a kieső helyek irányába nem kell tekintenünk. Hogy ebből mi fog kikerekedni a végére, még nem tudjuk, de mindenki bízik abban, hogy egy nagyon szép eredmény. Sok mérkőzés van még hátra, korai lenne jósolgatni, de remélem, hogy szép eredményt tudunk majd elérni.

A Diósgyőr még versenyben van a Magyar Kupában is, a negyeddöntőben április 3-án, szerdán a Ferencvárost fogadják Holdampf Gergőék. A Zalaegerszegnek már nem kell tartalékolnia a kupameccsre, mivel korábban kiesett a sorozatból.

A tabella élén vasárnap a korábban pályára lépő – egyelőre egy bajnokival többet játszó – Paks átmenetileg visszaelőzheti a Ferencvárost, ám egyrészt nem vár könnyű feladat a tolnaiak­ra az Újpest ellen, másrészt később a Fradi a kieső helyen álló Mezőkövesd ellen zárja az ünnepi fordulót.

OTP Bank Liga, 26. forduló 
 

Péntek
Puskás Akadémia–Fehérvár FC 0-0
Felcsút, Pancho Aréna, 3617 néző. Játékvezető: Erdős
 

Szombat
14.30    Kisvárda–Debrecen (tv: M4 Sport)
17.00    MTK Budapest–Kecskemét (tv: M4 Sport)
19.30    ZTE–Diósgyőr (tv: M4 Sport)
 

Vasárnap
15.30    Paks–Újpest (tv: M4 Sport)
18.00    Mezőkövesd–Ferencváros (tv: M4 Sport)

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.