Fontos meccsre készül a válogatott góllövője, aki azt is elmondta, miért számít rá Marco Rossi

Pozitív hangulatban térhetett vissza csapatához, a Puskás Akadémiához Nagy Zsolt, aki kedden, Koszovó ellen góllal vette ki a részét a magyar labdarúgó-válogatott 2-0-s győzelméből. A hátvéd nem sokat pihenhetett, klubja ugyanis péntek este a Fehérvárt fogadja az élvonalbeli bajnokság 26. fordulójának nyitányán.

2024. 03. 29. 4:45
Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia játékosa a válogatott mérkőzések után visszatér az OTP Bank Ligába. Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válogatott szünet után a 26. fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga, amelynek hat mérkőzését pénteken, szombaton és vasárnap rendezik. A kör nyitómeccsét a felcsúti Pancho Arénában játsszák, a Puskás Akadémia a Fehérvárt fogadja (20.00, tv: M4 Sport).

„Ha kikapunk, úgy érzem, búcsút mondhatunk a dobogónak”

A vendégcsapat pillanatnyilag a harmadik, még éppen európai kupaindulást érő helyen áll 42 ponttal, míg a házigazda 36 ponttal ötödik. Amennyiben nyer, a Puskás Akadémia megőrzi esélyét arra, hogy odaérjen a dobogóra, amelyre még további csapatok is pályáznak.

– Nagyon közel van a Fehérvár elleni mérkőzés, hiszen kedden még pályára léptem a válogatottban, alig pár nap múlva pedig már a bajokságban játszunk. A rendelkezésre álló időben a regeneráción lesz a hangsúly. Fontos meccs vár ránk, most tehetünk egy lépést a harmadik hely elérése felé, de ha kikapunk, úgy érzem, búcsút mondhatunk a dobogónak. Éppen ezért mindenképpen győzni szeretnénk! – mondta a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva a Puskás Akadémia védője, a nemzeti csapat második gólját szerző Nagy Zsolt a Koszovó elleni, 2-0-ra megnyert keddi találkozó után.

 

A kapitány hálája

Nagy Zsolt 2019 novemberében, a Puskás Aréna avatómérkőzésén szerepelt először a válogatottban, azóta 18 alkalommal viselhette a címeres mezt. A koszovóiak elleni volt a harmadik válogatott találata. A 30 esztendős hátvéd egyike azon keveseknek, akiket a szövetségi kapitány, Marco Rossi a magyar élvonalból válogatott be – rajta kívül csak a bajnok Ferencvárosban szereplő és Varga Barnabás, a Fehérvár kapusa, Tóth Balázs, valamint a Kecskemétet erősítő Horváth Krisztofer képviselte az NB I-et a márciusi válogatott keretben.

– Talán a személyiségemnek, a küzdőszellemnek – felelte Nagy arra a kérdésünkre, hogy szerinte minek köszönhető, hogy a hazai ligából is számít rá Rossi. – Szerintem a kapitány így hálálja meg azt a munkát, amit nap mint nap beleteszek. Látja, hogy minden válogatott mérkőzésen és bajnokin azért dolgozom, hogy győzzünk, valószínűleg ennek köszönhetem a meghívást.

 

A további program

A pénteki, Puskás Akadémia–Fehérvár bajnoki mellett szombaton három, vasárnap kettő bajnokival folytatódik a bajnokság 26. fordulója. A tabella élén kétpontnyi előnnyel álló, ám egy meccsel kevesebbet játszó Ferencváros mezőkövesdi találkozója zárja a fordulót, így a korábban pályára lépő Paks egy győzelemmel átmenetileg újra átvehetné a vezetést. Íme, a részletes program!

 

OTP Bank Liga, 26. forduló 
Péntek
20.00    Puskás Akadémia–Fehérvár FC
Szombat
14.30    Kisvárda–Debrecen
17.00    MTK Budapest–Kecskemét
19.30    ZTE–Diósgyőr
Vasárnap
15.30    Paks–Újpest
18.00    Mezőkövesd–Ferencváros

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.