48 éve nem kezdte ilyen rosszul az idényt otthon a United

Az észak-londoni csapatoknak hozott diadalt a vasárnap este az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában. Az Arsenal tizennégy év után tudta újra legyőzni Manchester Unitedet az Old Traffordon, a Tottenham pedig a Brightont gyűrte le.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 11. 01. 21:43
Arsenal, Manchester United, Aubameyang
Manchester, 2020. november 1. Pierre-Emerick Aubameyang, az Arsenal jtkosa nnepli bntetbl ltt gljt a Manchester United ellen az angol els osztly labdarg-bajnoksg 7. forduljban jtszott mrkzsen Manchesterben 2020. november 1-jn. Az Arsenal 1-0-ra gyztt. MTI/EPA/Pool/Shaun Botteril Fotó: Shaun Botteril
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan régen volt, hogy talán még a legvérmesebb Arsenal-szurkolók sem emlékeznek arra, mikor győzte le utoljára csapatuk idegenben a Manchester Unitedet. Akkor, 2006 szeptemberében a togói Emmanuel Adebayor góljával 1-0-ra nyertek az Ágyúsok.

Tizennégy év után sikerült újra a ritkán látott bravúr az Arsenalnak. Ismét 1-0 lett a végeredmény, és ez alkalommal is afrikai labdarúgó döntött: a vasárnap esti találkozó egyetlen gólját a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang szerezte, aki a Paul Pogba szabálytalansága után megítélt büntetőt értékesítette a 69. percben.

Ami az egyik oldalon öröm, az a másikon szomorúság, hiszen a hullámzóan szereplő manchesteri gárda az Old Traffordon négy fellépése után is nyeretlen maradt, és idénybeli harmadik rangadóján sem tudott győzni.

A két klub az élvonalban a 203. alkalommal találkozott, a Manchester United 83, az Arsenal 72 meccset nyert 48 döntetlen mellett.

Végeredmény:

Manchester United–Arsenal 0-1 (0-0)

Gólszerző: Aubameyang (69. – 11-esből)

Megszerezte „első” gólját Bale

A Brightont látta vendégül Londonban a Tottenham Hotspur. már a 13. percben megszerezte a vezetést a Spursnek, büntetőből talált be. A második félidőben Tariq Lamptey egyenlített, de a 70. percben José Mourinho becserélte Gareth Bale-t, aki három perccel később a kapuba fejelt és megszerezte csapatának a győzelmet.

Bale 2013-ban – akkor világcsúcsot jelentő – 100,8 millió euróért igazolt a Tottenhamtől a Real Madridhoz, ahol 2022-ben jár le a szerződése, de mivel Zinédine Zidane vezetőedző nem tartott rá igényt, kölcsönadták korábbi csapatának. A 31 éves csatár sérülés miatt a mostani idényben még csak négy mérkőzésen lépett pályára a Tottenhamben, és első gólját szerezte meg vasárnap.

Végeredmény:

Tottenham Hotspur–Brighton 2-1 (1-0)

Gólszerzők: Kane (13. – 11-esből), Bale (73.), ill. Lamptey (59.)

Premier League, 7. forduló:

Newcastle United–Everton 2-1 (0-0)

Aston Villa–Southampton 3-4 (0-3)

Liverpool–West Ham United 2-1 (1-1)

Burnley–Chelsea 0-3 (0-1)

Sheffield United–Manchester City 0-1 (0-1)

Wolverhampton Wanderers–Crystal Palace 2-0 (2-0)

hétfőn játsszák:

Fulham–West Bromwich Albion 18.30

Leeds United–Leicester City 21.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.