A Dunaújváros a bajnokságban is megtörné az Újpestet

Kedd este a női vízilabda Magyar Kupa küzdelmei a Dunaújváros diadalával értek véget. A finálé után a meccs hősével, az UVSE ellen triplázó Garda Krisztinával elemeztük a történteket.

2020. 09. 09. 9:39
null
A várva várt pillanat: serleg a kézben Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újpestiek ígéretesen kezdték az összecsapást, hiszen az első negyed után már három találattal vezettek, amivel megalapozhatták volna a győzelmet. Rémálomszerű volt viszont a folytatás: a második játékrészben előbb kiegyenlített a Dunaújváros, majd Garda Krisztina vezérletével a mérkőzést is behúzta.

A csapatkapitány szerint a taktikaváltás lehetett a sikerük kulcsa. A Magyar Nemzetnek kifejtette, hogy a rosszul sikerült első negyed után agresszív, szoros védekezésre álltak át, amivel közelebb kerültek a kapuhoz, többször sikerült fordulniuk és lefordulásgólokat lőniük. Emberelőnyöket harcoltak ki, amelyeket aztán ki is használtak.

Garda Krisztina kezében a trófeával
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Európa-bajnok vízilabdázó arról is elmondta a véleményét, hogy a kupagyőzelem milyen hatással lehet a jövőjükre nézve. Garda Krisztina elsősorban abban bízik, hogy a koronavírus-járvány hamarosan lecseng, és végre elkezdődhet a magyar női vízilabda-bajnokság. Az ottani versenyfutásban pedig erőt ad majd a csapatnak a Magyar Kupa elhódítása is, „hiszen mindig jó nyerni”, főleg úgy, hogy egy év sem telt el az előző kupagyőzelmük óta. Mindenképpen magabiztosabbak lesznek, de az egy teljesen más sorozat lesz – tette hozzá.

Az önbizalomra szüksége is lesz az egyesületnek, hiszen várhatóan nem lesz könnyű dolguk az ob I-ben. A Dunaújváros a 2010/11-es idény óta nem tudta megnyerni a bajnokságot, az elmúlt öt kiírásban az UVSE diadalmaskodott. (A koronavírus miatt törölt 2019/20-as évadtól eltekintve).

Értékelések a medence széléről

Mihók Attila (Dunaújváros): – Nagy hátrányt szedtünk össze az elején, ami hideg zuhannyal ért fel. Nem számítottunk arra, hogy szinte kilátástalan helyzetbe kerülünk, de a második negyedben jó teljesítménnyel nyílttá tettük a meccset. Picit feljebb toltuk a védekezést, fordulékonyabb lett a játékunk, és bejött minden húzásunk.

Benczur Márton (UVSE): – Sajnálom, hogy nem éltünk az előnyünkkel, három nullról ezt a meccset simán meg kellett volna nyernünk. Ki kell elemeznünk, mi történt utána, de a Dunaújváros több gólt lőtt nálunk, jobban alkalmazkodott minden körülményhez, elismerésem nekik. (Waterpolo.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.