A japánok többsége ellenzi az olimpia jövő évi megrendezését

Egy felmérés szerint a japánok hetven százaléka ellenzi, hogy jövőre megtartsák az idén nyárról elhalasztott tokiói olimpiát és paralimpiát.

Forrás: MTI2020. 07. 19. 18:12
A woman wearing a protective face mask, following the outbreak of the coronavirus, walks past The Olympic rings in front of the Japan Olympics Museum in Tokyo
A woman wearing a protective face mask, following the outbreak of the coronavirus, walks past The Olympic rings in front of the Japan Olympics Museum in Tokyo, Japan, March 3, 2020. REUTERS/Athit Perawongmetha - RC2ACF9807MS Fotó: Athit Perawongmetha
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kyodo japán hírügynökség vasárnap közzétett országos közvélemény-kutatása szerint a válaszadóknak csupán 23,9 százaléka helyeselné, ha a fővárosban jövő nyáron megtartanák az ötkarikás játékokat. A megkérdezettek 36,4 százaléka azt mondta, hogy ismét el kell halasztani az olimpiát, 33,7 százalék szerint pedig törölni kell azt.

A pénteken kezdődött háromnapos telefonos felmérésben részt vettek 44,1 százaléka úgy vélekedik, hogy nézők nélkül vagy korlátozott nézőszámmal kell lebonyolítani a versenyeket, mérkőzéseket. Az újabb halasztást vagy a törlést támogatók 75,3 százaléka úgy gondolja, hogy a koronavírus-járvány a közeljövőben még nem lesz megfékezhető. További 12,7 százalék szerint a japán kormánynak elsősorban azzal kellene foglalkoznia, hogy megakadályozza a vírus terjedését a szigetországban, 5,9 százalék pedig a játékok növekvő költsége miatt érvelt a rendezés ellen.

A szervezőbizottság és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság március végén halasztotta el a július 24. és augusztus 9. közötti időszakra tervezett ötkarikás játékokat, amelyet a jelenlegi tervek szerint 2021. július 23-tól augusztus 8-ig rendeznek meg. A japán szervezők ragaszkodnak a jövő nyári dátumhoz, ám az eredetileg tervezetthez képest jelentősen csökkentett költségvetéssel akarják lebonyolítani az eseményt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.