A kapusa szállította a Telekom Veszprém győzelmét a BL-szezonnyitón

Rodrigo Corrales világklasszis produkcióval segítette a Telekom Veszprémet a férfikézilabda Bajnokok Ligája első fordulójában. Az Európa-bajnok spanyol kapus mellett a második félidőben feljavuló Lékai Máté és az észak-macedón Dejan Manaszkov, valamint az egyiptomi Omar Jahja tündökölt a Nantes otthonában 28-24-re nyert magyar csapatban.

Magyar Nemzet
2020. 09. 16. 22:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyelőtti döntős Nantes ellen kezdte meg szereplését a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a Telekom Veszprém. A 7000 fős befogadóképességű csarnokban közel 5000 szurkoló foglalt helyet. Nem a támadó játék miatt maradt emlékezetes az első félidő, a magyar csapat 11, a hazai pályán játszó francia 10 gólt dobott. Inkább a szigorú védekezés volt előtérben, Rodrigo Corrales, a nyáron szerződtetett spanyol kapus volt a mezőny legjobbja, a szünetig kapura ment 23 lövésből 8-at kivédett.

Corrales zseniálisan védett
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Az ellenoldalon a dán Emil Nielsen 25 százalékos hatékonysággal hárított. A mezőnyben rengeteg volt a hiba, David Davis edző sűrűn cserélgetett: Petar Nenadics kezdett irányító poszton, egy-két hiba után Lékai Mátét küldte be az ő helyére, de az ő teljesítményével sem volt elégedett, ezért visszaküldte a szerb játékmestert. Ugyanez a kísérletezőkedv (ha úgy tetszik, türelmetlenség) jellemezte a Veszprém edzőjét a szélsőkkel kapcsolatban. Davis a hétméteresek kihasználásával sem lehetett kibékülve. A Veszprém enyhén szólva sem játszott csúcsformában, még egy nyolcperces gólcsend is belefért az első félidőben, még így is megőrizte az előnyét a szintén visszafogott teljesítménnyel előrukkoló franciákkal szemben.

Az egyiptomi jobbátlövőt, Omar Jahját nehezen tudták tartani a hazaiak
Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

A második félidő elején feljavult a Veszprém támadójátéka, 10 perc alatt 8 gólt dobott Davis csapata. Corrales továbbra is ihletett formában védett, Omar Jahja és pontosan lőtt, csakúgy, mint Vuko Borozan. Negyedórával a vége előtt négy góllal vezetett a vendég együttes. Kapaszkodott a Nantes, Lazarovon kívül Figueras és Briet volt csak hatékony a támadásban olykor leblokkokó francia csapat. A hajrá négygólos Veszprém-vezetéssel kezdődött, Lékai még egy kemény pofont is elszenvedett, de ez is belefért.

Corrales továbbra is halmozta a bravúrokat. A hajrában már csak a győzelem aránya maradt kérdéses. Végül néggyel nyert a Veszprém, győzelemmel kezdte a magyar csapat a férfikézilabda BL 2020-2021-es szezonját.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája: Nantes–Telekom Veszprém 24-28 (10-11).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.