A koronavírus miatt nem játszhatott, ezért jogi lépést fontolgat

Jogi lépéseket fontolgat a vezetőség a Deportivo La Coruna labdarúgócsapatánál, amely hétfőn úgy esett ki a spanyol másodosztályból, hogy az utolsó bajnoki mérkőzését nem játszhatta le, mert az ellenfél, a Fuenlabrada játékosai közül tucatnyian megfertőződtek koronavírussal. Igaz, a Depor akkor sem maradt volna bent, ha játszik és nyer.

Forrás: NSO2020. 07. 21. 14:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol labdarúgóliga a mérkőzés tervezett kezdési időpontja előtt egy órával döntött a halasztás mellett, mert a Fuenlabradánál a teszteredmények tizenkét játékosnál is kimutatták a koronavírus-fertőzést. A forduló többi találkozóját azonban lejátszották, és ez az, amit a La Coruna kifogásol, mert úgy ítéli meg, hogy riválisai ezzel tisztességtelen előnyhöz jutottak. A galíciai egyesület a hírek szerint azt szeretné elérni, hogy az utolsó kör eredményeit töröljék, és az összes mérkőzést játsszák újra – írja a Marca.

A Deport közvetlen vetélytársai közül a Lugo és az Albacete is nyert a záró fordulóban – utóbbi a feljutó Cádiz otthonában győzött 1-0-ra –, így a 2000-es bajnokcsapat akkor sem maradhatott volna bent, ha megveri a Fuenlabradát (pontszámban ugyan még utolérheti a Ponferradinát, de a rosszabb egymás elleni eredménye miatt meg már nem előzheti). Ellenben a Fuenlabrada számára lenne tétje az elhalasztott mérkőzésnek – melynek új időpontját (ha egyáltalán megrendezik) még nem tűzték ki –, egy esetleges pontszerzéssel ugyanis visszavenné az Elchétől a hatodik helyet, ami rájátszást ér. Ezzel az 1975-ben alapított egyesületnek lehetősége nyílna arra, hogy története első másodosztályú idényének végén az élvonalba jutásért küzdhessen. Az ügyben a következő napokban várható további fejlemény. Amennyiben a Depor számára kedvező ítélet születik (ami nem valószínű), az más klubok felháborodását válthatja ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.