A Paks nyerte a helyzetek párbaját a a Mol Fehérvár ellen

A labdarúgó NB I 13. fordulójának utolsó meccsén a Paks fogadta a Mol Fehérvárt. A találkozón mindkét csapat több ziccert is kihagyott, sok helyzetet kidolgozott, ám gól csak a hajrában esett, a Paksnak sikerült betalálnia, és ezzel 1-0-ra megnyerte a mérkőzést.

Magyar Nemzet
2020. 12. 06. 19:31
null
Houri olykor remek labdákkal szolgálta ki a társait Forrás: molfehervarfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paks és a Mol Fehérvár is játszani igyekszik a futballt. Ebből kiindulva látványos és gólokban gazdag mérkőzésre lehetett számítani kettőjük összecsapásán az NB I 13. fordulójának a zárásaként. A fehérváriaktól nem meglepő, hogy a második helyen állnak, a paksiak esetében viszont annál érdekesebb, hogy a dobogóért harcolnak, hiszen az előző bajnokságban csak az utolsó forduló utolsó percében dőlt el, hogy megmenekültek a kieséstől.

„Látva ellenfelünk elmúlt két mérkőzését, elkapta a fonalat, és a legkedvezőbb felállási formáját is megtalálta. Talán most a legbiztosabb is. Valószínű, hogy jó mérkőzést fogunk látni, hiszen ők és mi is igazán focizunk. Van egy saját stílusunk, amit mindig szeretnénk játszani, viszont a Vidi jobb erőkből áll, ezért bizonyos dolgokban alkalmazkodnunk kell hozzá, ugyanakkor ez alapjában véve mégsem borítja fel az elképzelésünket. Tisztában kell lenni az erőviszonyokkal, és egy jobb csapathoz illik alkalmazkodni, de a célunk ennek ellenére mindig a három pont” – mondta

Fehérvári kollégája, Márton Gábor is klubja honlapjának latolgatta az esélyeket:

„Az előző két mérkőzésünkből kiindulva jó úton haladunk. Sok helyzetet dolgoztunk ki az ellenfelek kapuja előtt, gólokat lőttünk, valamit nem utolsó sorban, megőriztük kapunkat a góltól. Biztos vagyok benne, hogy megfelelő koncentrációval és a helyzetek még magabiztosabb kihasználásával ismét sikerül győzelmet aratnunk. Mindenki tudja, hogy mi a feladata, fizikailag és mentálisan is készen állunk a mérkőzésre. Az idei szezonban egyszer már megmérkőztünk a paksiakkal, az a találkozó 1-1-es döntetlent hozott. Ezúttal nem szeretnénk osztozkodni velük a pontokon.”

 

Houri olykor remek labdákkal szolgálta ki a társait
Fotó: Molfehérvárfc.hu

 

Az biztos, hogy a két vezetőedző betartotta az ígéretét: a csapataik gólra törően futballoztak az első perctől fogva. Haraszti Zsolt már a hetedik percben megszerezhette volna a vezetést a hazai együttesnek, ám senkitől sem zavartatva, kényelmes pozícióból nem találta el a kaput. Ezután felváltva adódtak a kisebb-nagyobb helyzetek, az utolsó pillanatban azonban vagy a támadók hibáztak az utolsó mozzanatoknál, vagy a védők léptek közbe jól. A vendégek előtt a legnagyobb lehetőség a 45. percben adódott, akkor Nikolics három méterről lőtt az üresen tátongó kapu mellé. A szünet után is jó iramban folytatódott a játék. Nagy ziccereket nemigen láthattunk, csupán kecsegtető helyzeteket, bár a 60. percben Böde gyorsabb reagálással aligha bombázott volna a léc fölé hat méterről.

Nem sokkal később Bognár szabadrúgását védte bravúrral Rockov, a fehérvári kapus, és mindebből érződik, hogy a Paks kezdeményezett többet. Az erőfeszítéseit a 88. percben koronázta siker, ekkor egy szabadrúgás után csúsztatta hét méterről fejjel a labdát a hálóba – 1-0.

 

NB I., 13. forduló

Péntek

Budafok–Újpest 1-1 (0-0), Promontor utca, jv.: Káprály. Gólszerző: Kovács D. (11-esből 55.), illetve Csongvai (59.)

Szombat

Zalaegerszeg–Mezőkövesd 3-0 (2-0), Zalaegerszeg, jv.: Bogár. Gólszerző: Zimonyi (19.), Szépe (44.), Szánthó (80.)

Diósgyőr–Ferencváros, 1-3 (1-2), Diósgyőr, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Rui Pedro (11-esből 15.), illetve Baturina (6.), Zubkov (19.), Uzuni (65.)

Puskás Akadémia–Kisvárda 0-0, Felcsút, Pancho Aréna, jv.: Antal.

Vasárnap

Bp. Honvéd–MTK, 2-2 (2-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Iványi. Gólszerző: Tamás (20.), Hidi (27.), illetve Miovszki (51.), Cske (11-esből 85.)

Paks–Mol Fehérvár, 1-0 (0-0), Paks, jv.: Solymosi. Gólszerző: Ádám (88.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.