A Puskás Akadémia befejezheti a helycserés támadást

Egyetlen fontos nyitott kérdés maradt a labdarúgó NB I utolsó fordulójára: két csapat, a Puskás Akadémia és a Mol Fehérvár is pályázik az ezüstéremre. Ha a hazai pályán játszó felcsútiak nem kapnak ki a már kiesett Budafoktól, övék a második hely. A Vidi Diósgyőrben a Puskás Akadémia meccsével egy időben játszik.

Szilágyi
2021. 05. 09. 8:06
Puskás Akadémia MOL Fehérvár
Felcsút, 2021. március 14. A felcsúti Marius Corbu és a fehérvári Nego Loic közül idén csak az egyikük vehet át ezüstérmet Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helycserés támadás: a tavalyi harmadik Puskás Akadémia eggyel előrébb lépne, a jelenlegi harmadik, az előző szezon ezüstérmese, a Mol Fehérvár pedig szeretné ebben megakadályozni a felcsútiakat a labdarúgó NB I utolsó fordulójában. A helycsere esélye csekély: a felcsútiak a kilenc kör óta nyeretlen, már kiesett Budafokot fogadják, és ha csak egy pontot szereznek, azaz nem kapnak ki, akkor ők végeznek a második helyen. A tavalyi bronzérmes gyenge formában van, sorozatban három vereséggel a háta mögött várja a szezonzárót. Szolnoki Roland csapatkapitány reméli, hogy a nézők jelenléte segíthet a Pancho Arénában. – A saját kezünkben van a sorsunk. Végre jöhetnek a szurkolók, nagyon szeretnénk győzelemmel búcsúztatni az évet, és odaérni a második helyre. Nem számítok könnyű mérkőzésre: a Paks elleni, kilenc gólos vereség óta a Budafok összekapta magát, a Honvéd csak nagy nehézségek árán tudta legyőzni – mondta az egyszeres válogatott labdarúgó klubja honlapján.

A felcsúti Géresi (fehérben) és a fehérvári Musliu közül csak az egyik örülhet Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Székesfehérváron sincsenek a legjobb passzban a játékosok: a Ferencváros elleni hazai vereség óta a hét közben hosszabbítás után elveszítette a csapat az Újpest elleni Magyar Kupa-döntőt. Kovács Dániel, a Vidi kapusa megállapította, hogy volt már jobb is a hangulat a fehérvári öltözőben. – Az Újpest elleni három bajnoki meccsen finoman szólva is mi domináltunk, háromszor nyertünk ellenük. Ezek után elveszítettük ellenük a kupadöntőt. Nem éppen felemelő. Ha nagyobb akarattal le tudtuk volna rendezni kilencven perc alatt a döntőt, most senki sem beszélne arról, hogy hány emberünket állította ki a játékvezető. Profik vagyunk, fel kell pörgetnünk magunkat az utolsó fordulóra – mondta a Vidi kapusa.

Este negyed nyolc körül derül ki, hogy ez sikerült-e vagy sem.

NB I, 33. (utolsó) forduló: Mezőkövesd–MTK Budapest 5-1 (2-0), Mezőkövesd, 800 néző, v.: Káprály. Gólszerzők: Jurina (17.), Nagy D. (42.), Ferreira (53., öngól), Vajda (61.), Vutov (64.), illetve Varga R. (79., 11-esből). Szombat: Bp. Honvéd–Ferencváros 1-2 (1-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1892 néző, v.: Bognár. Gólszerzők: Eppel (43.), illetve Isael (83.), Boli (86.), Újpest–ZTE 5-4 (3-1), Szusza Ferenc Stadion, 1500 néző, v.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Antonov (16., 28.), Pauljevic (36.), Ristevski (70.), Beridze (90.), illetve Szánthó R. (8., 61.), Koszta (63.), Gergényi (79.). Kiállítva: Németh E. (88.). Vasárnap: Puskás Akadémia–Budafok 17.30 (tv: M4 Sport +), Diósgyőr–MOL Fehérvár 17.30 (tv: M4 Sport), Kisvárda–Paks 17.30.

Hárman két helyre

Az NB II-ben még két forduló van hátra a szezonzárásig, a két feljutó helyre a jelenlegi éllovas Vasast egy pont hátránnyal követi a Debrecen, a Gyirmót három pontra van az angyalföldiektől. A hajrában bármi megtörténhet: a hétvégén a Nyíregyházára látogató Vasasnak lesz a legnehezebb dolga, ugyanakkor a Gyirmót kiesik a versenyből, ha nem nyer Kazincbarcikán, és az előtte állók nyernek.

Az utolsó előtti forduló párosítása: DEAC–Pécsi MFC 17.00, Soroksár–Kaposvár 17.00, Dorogi–Ajka, Gyirmót 17.00, ETO FC Győr–Szeged 17.00, Kazincbarcika–Gyirmót 17.00, Békéscsaba–Szolnok 17.00, Csákvár–Siófok 17.00, Szentlőrinc–Debrecen, Kozármisleny 17.00, Haladás–Budaörs 17.00, Nyíregyháza–Vasas 20.00.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.