A szakadék széléről táncolt vissza Fucsovics Dubajban

Egyáltalán nem indult könnyen Fucsovics Mártonnak az 1,9 millió dollár (650 millió forint) összdíjazású kemény pályás férfi ATP-500-as torna Dubajban, ahol a magyar teniszező alaposan megszenvedett az első fordulóban a cseh Vasek Pospisil ellen. De ahogy a mondás tartja, minden jó, ha a vége jó: két óra, tizenhárom perc után Fucsovics nyerte meg a meccset.

Magyar Nemzet
2021. 03. 15. 20:57
FUCSOVICS
A tavalyi emlékekből tud töltekezni Fotó: Peter Dejong Forrás: MTI_AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt héten még Dohában teniszezett aki ott a negyeddöntőig menetelt, majd fáradtság miatt visszalépett az Andrej Rubljov elleni meccstől. Kicsit szusszant a 29 éves magyar, majd ezt a hetet már Dubajban kezdte, s az ATP-500-as torna első fordulójában a világranglistán 65. helyezett Vasek Pospisil ellen kellett helytállnia.

Rögtön látszott, hogy nem lesz könnyű menet, az első szettet két brékkel megnyerte a cseh rivális. Igazán forró azonban csak akkor lett a helyzet, amikor a második játszmában is már 4:1-re vezetett Pospisil. Ekkor az utolsó esélyek egyikét ragadta meg Fucsovics, aki 4:2-nél a meccs során először jutott bréklabdához, a harmadikat kihasználva pedig visszajött a hátrányból. Ezután 5:5-nél megint elvette Pospisil szervajátékát, a magáét pedig semmire hozva 1-1-re kiegyenlítette a szetteket.

A döntő játszmában 4:4-ig fej fej mellett haladtak a felek, aztán Fucsovics a harmadik esélyével élve brékelőnyhöz jutott, és újra semmire szerválta ki a gémet, egyúttal a szettet, valamint a meccset is. Két óra, tizenhárom perc kellett a győzelemhez. A magyar teniszező a második fordulóban a hatodik helyen kiemelt, világranglistán 15. spanyol Pablo Carreno-Bustával találkozik.

Fucsovics Márton egyébként a friss világranglistán két helyet javítva a 44. helyre lépett előre, az élen továbbra is Novak Djokovics áll. Második magyar játékosként Balázs Attila épp befér a top 100-ba a 99. helyen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.