A teniszszövetség elnöke feljelentést tesz a volt főtitkár ellen

A Magyar Teniszszövetség elnöke, Lázár János haladéktalanul büntetőfeljelentést tesz Richter Attila volt főtitkár ellen.

Magyar Nemzet
2020. 08. 14. 12:32
null
Richter Attila ellen már korábban büntető feljelentést tett a tenisz-szövetség elnöke Fotó: MTI/Földi Imre

A Magyar Teniszszövetség elnöke, Lázár János haladéktalanul büntetőfeljelentést tesz Richter Attila volt főtitkár ellen.

A Magyar Teniszszövetség (MTSZ) elnökségi ülésén több kérdésben is döntés született, amelyek a szervezet hivatalos honlapján olvashatók. Ezek közül is kiemelkedik a következő elnökségi határozat: a szövetség július 27-én megválasztott elnöke, Lázár János feljelentést tesz a februárban lemondott főtitkár, Richter Attila ellen. „Az elnök haladéktalanul büntetőfeljelentést tesz Richter Attila volt főtitkár ellen, mert elnökségi határozat, fedezet és szerződött helyszín hiányában kötötte meg az EBX-IMG LLC céggel a szerződést a WTA 250-es torna magyarországi megrendezésére, egyben kéri a hatóságot, hogy vizsgálja meg a Business Networks International Ltd. és az Emotion Gmbh cégekkel ugyancsak Richter Attila volt főtitkár által kötött ügyleteket is” – áll a határozatban.

Richter Attila ellen büntetőfeljelentést tett a teniszszövetség elnöke
Fotó: MTI/Földi Imre

Az MTSZ egyúttal Richter Attila visszahívását kezdeményezi a Nemzetközi Teniszszövetség és a Tennis Europe nemzetközi szervezetek tisztségviselői és bizottsági posztjairól. Az ügy előzményeként többek között május 13-án öt elnökségi tag lemondott tisztségéről. Juhász Gábor főtitkár előzőleg jelezte, hogy a szövetség pénzügyi helyzete miatt teljes körű pénzügyi átvilágításra volt szükség, amelyet februárban – Richter Attila akkori főtitkár lemondása után – rendelt el az elnökség. Egy független pénzügyi tanácsadó cég április 21-én készült el az átvilágítással, melynek eredményeképpen az MTSZ 3.533 milliárd forint konszolidációs kérelmet nyújtott be a kormányhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül.

Az új elnökség arról is határozott, hogy a szövetség pénzügyi konszolidációját legkésőbb december 31-ig meg kívánja valósítani, és e folyamatnak a kormánnyal történő egyeztetése tekintetében megbízza a szövetség elnökét. Az elnökség a MOB olimpiai tagozatának tagsági képviseletéből visszahívja Szűcs Lajost volt elnököt és Juhász Gábort, s jelöli Lázár Jánost és Schmitt Grétát.

2018-ban írtunk a Borsod megyei tagszervezet feljelentéséről, amely az akkor hivatalban levő elnök, Szűcs Lajos vezette szövetség szerződései, a jelentési kötelezettségeik elmaradása miatt fordult a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. A feljelentő szerint a teniszszövetség elmulasztotta feltüntetni a honlapján az elnökségi határozatokat és a közhasznúsági jelentéseket. A feljelentő álláspontja szerint az MTSZ olyan feladatokat szervezett ki külső cégekhez, amelyeket saját hatáskörben is elvégezhetett volna. A nyomozás fejleményeiről részletek nem kerültek nyilvánosságra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.