A Veszprém nagyon simán megverte a Kielt a kézilabda BL-ben

Az idegenbeli 31-31-es döntetlen után várható volt, hogy a magyarországi visszavágón is gólzuhatag lesz a Telekom Veszprém és a Kiel mérkőzésén a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. Nem csalódtunk, már a szünetre összejött 38 gól, a vége meglepően sima, 41-33-as veszprémi győzelem lett. Nem rossz előjel ez a december 28-i Final Four elődöntője előtt, amikor újra összecsap egymással a két csapat.

Szilágyi
2020. 12. 02. 20:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét csapat vereséggel hangolt a rangadóra: a Kiel a csoportfavorit Barcelonától, a Veszprém hazai pályán a dán Aalborgtól kapott ki a férfikézilabda Bajnokok Ligája előző fordulójában. A tegnapi meccs pikantériája, hogy december 28-án Veszprém–Kiel meccset rendeznek a Final Four elődöntőjében. A főpróba remekül sikerült.

Tizenhárom perc. Éppen ennyi idő telt el a Kiel kapusának első védéséig. Dario Quenstedt addig nem fogott labdát, csak a kapujából piszkálta ki azokat a bekapott gólok után. Kár, hogy a Veszprém ekkor még nem tudott élni az eséllyel, addig csak egy góllal tudott vezetni a kiváló Bundesliga-csapat ellen. A védekezés mindkét oldalon hagyott kívánnivalót maga után. Quenstedt belejött, a Veszprém kapusa, Cupara is fogott egyet-kettőt, elképesztő iramot diktált mindkét csapat, s hiába vezetett a 19. percben a meccs során először két góllal David Davis csapata, a Kiel egy szép cunderrel mentette döntetlenre az első félidőt.

Hihetetlen dobóformában játszott a Veszprém szerb átlövője
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

A folytatásra kapust váltott a Veszprém, Cupara helyett Corráles érkezett, és nem kapta el a fonalat. Főleg a feljavult átlövő játékának köszönhetően két gyors góllal a meccsen addig először meglépett a Kiel, az idei Eb legjobb játékosának választott horvát Domagoj Duvnjak teljesítménye ugrott meg látványosan. Viszont Petar Nenadićot nem lehetett tartani, a Veszprém szerb irányítója hibátlanul lőtt, negyven perc játék után 7 lövésből 7 gól állt a neve mellett. Visszakapaszkodott, sőt, visszavette a vezetést a magyar csapat. Nenadić labdaszerzés utáni lerohanásgóljával a meccs során először hárommal, majd néggyel, később öttel vezetett a Veszprém.

Bő tíz perc volt hátra, amikor Rasmus Lauge megsérült, ez volt addig Davis csapatának legkomolyabb problémája, mert a pályán minden ok megvolt az örömre. Nilsson is felnőtt Nenadić mellé, Corráles pedig megbabonázta a kieli lövőket, szinte mindent védett. A végére teljesen szétesett a vendégek játéka, végül nyolc góllal nyert a Veszprém. A győzelmével leszakította a Kielt, s minden esélye megvan arra, hogy legrosszabb esetben csoportmásodikként jusson tovább a negyedöntőbe.

A két csapat legközelebb december 28-án a Bajnokok Ligája Final Four elődöntőjében találkozik egymással. Tekintélyt parancsoló, önbizalom-növelő győzelemmel hangolt a Veszprém a következő feladatra.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Telekom Veszprém–THW Kiel 41-33, a csoport másik mérkőzésén: Aalborg–Barcelona 32-35. Az élcsoport állása: 1. Barcelona 16 pont, 2. Telekom Veszprém 13, 3. Aalborg 10, 4. Kiel 7.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.