A volt szövetségi kapitány szerint: Ez az egész csak spekuláció!

Ugyan bedobták a nevét, de a korábbi magyar szövetségi kapitány a Magyar Nemzetnek elmondta, nem aktuális a dunaszerdahelyi szerepvállalása.

2020. 05. 14. 8:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Edzőt keres a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő dunaszerdahelyi DAC csapata. Szinte biztosan távozik a télen szerződtetett portugál Hélder Cristóvão, az ő helyére keresnek szakembert.

Korábban beszámoltunk arról, hogy több jelölt is felvetődött a csallóközi csapatnál, például az MLSZ felnőttképzésében dolgozó Sisa Tibor, de ő bő öt éve nem edzett klubcsapatot, kérdés, akar-e egyáltalán újra kispadra ülni. Lehetett olvasni Bölöni László esetleges szerepvállalásáról is; a marosvásárhelyi edzőt jelenleg a belga Royal Antwerp alkalmazza. Bölöni a bajnokság negyedik helyére és a belga kupa döntőjébe kormányozta a csapatát. A szerződése lejár a szezon végén, a szándékairól nem sokat tudni.

Bernd Storck is képbe került Dunaszerdahelyen. A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya az elmúlt két szezonban beugróként kiváló munkát végzett a belga bajnokságban. Előbb a Mouscront, majd a Cercle Bruges-t is lehetetlennek tetsző helyzetből tartotta bent az első osztályban. A sikerek ellenére Storck nem hosszabbította meg a szerződését Belgiumban, tehát elérhető, szabadon igazolható.

Állítólag az 57 éves német szakemberrel is felvette a kapcsolatot a DAC vezetősége. Maga az érintett cáfolta, hogy a közeljövőben a Fortuna Ligában szereplő, itthon is népszerű csapatnál folytatja a pályafutását. – Ez az egész csak spekuláció. Részemről nem aktuális a dunaszerdahelyi feladat – mondta lapunknak Bernd Storck. Hozzátette, többen is szeretnének belőle kisajtolni információt a leendő klubjáról, de ő mindenkitől türelmet kért.

Hamarosan megtudhatjuk, melyik klubnál vállal munkát a magyar válogatottat a 2016-os Európa-bajnokságra kijuttató német edző.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.