Agüero a nyáron még biztosan együtt játszhat Messivel

Sergio Agüero tíz év után visszatér Spanyolországba, és a Barcelona játékosa lesz. Az argentin bízik benne, hogy Lionel Messi mellett játszhat a klubban.

Magyar Nemzet
2021. 06. 01. 9:25
Sergio Agüero
Forrás: Twitter/FC Barcelona
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn vált hivatalossá: a Barcelona játékosa lett. Az argentin támadó tíz évet töltött a Manchester Cityben, előtte már az Atlético Madrid játékosaként játszott a La Ligában. Agüero a legutóbbi idényben már jobbára kiegészítő szerepet töltött be angol klubjában, viszont búcsúként még pályára léphetett a Bajnokok Ligája döntőjében.

Agüero szerződése lejárt az angol klubnál, így a katalánok ingyen szerezték meg, éves fizetése nettó ötmillió euró lesz. Az argentin játékos biztos benne, hogy még képes magas szinten teljesíteni.

– Gyerekkori álmom volt a Barcelonában szerepelni, tizennégy éves korom óta erre a hívásra vártam, ezt a klubot senki sem utasítja vissza. Meg akarom mutatni, hogy itt is képes vagyok arra a játékra, amit Manchesterben nyújtottam. A Barcelona minden évben trófeákra hajt, remélem, hogy a következő idényben is jut nekünk néhány aranyérem. Én minden erőmmel azon leszek, hogy sikerekhez segítsem a klubot – mondta Agüero, aki jó barátjával, Lionel Messivel is egyeztetett a szerződés aláírása előtt.

Az biztos, hogy a Brazíliába áthelyezett Copa Américán közösen küzdhet majd a két támadó, viszont Messi még mindig nem döntött arról, hogy a következő idényben is a Barça játékosa lesz-e. A spanyol sajtóértesülések szerint Agüero érkezése mindenképp jó pont lehet Messi szemében, aki csak a válogatott szereplés után tárgyal a klubbal a folytatásról.

– Mindig nagy öröm és büszkeség volt vele együtt játszani az argentin nemzeti csapatban. A Barcelonáról neki kell meghoznia a döntést, de én jól ismerem őt, és szerintem maradni fog – jelentette ki Agüero, aki várhatóan júniusban ünnepelheti majd 100. válogatottságát. Ezeknek a meccseknek döntő többségében Messivel együtt képviselte Argentínát.

Nemcsak Messi maradása nem dőlt még el Barcelonában, a vezetőedző, Ronald Koeman jövője is kérdéses. A holland szakembert Messivel ellentétben élő szerződés köti a klubhoz, ám első idényében mindössze a Király-kupát tudta megnyerni.

– Tiszteletben akarjuk tartani a szerződését, de még tárgyalnunk kell, és értékelnünk a mögöttünk álló szezont – fogalmazott sejtelmesen Koeman jövőjéről Joan Laporta, a klub elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.