Akár hónapokat is kihagyhat a Tottenham támadója

A héten meg kell műteni Szon Hung Mint, a Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának dél-koreai válogatott támadóját, akinek eltört a jobb karja.

Forrás: MTI2020. 02. 18. 20:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az észak-londoni együttes a honlapján közölte, hogy a 27 éves futballista vasárnap, az Aston Villa vendégeként játszott meccsen szenvedte el a sérülést. A 3-2-es Tottenham-sikerrel zárult összecsapáson Szon két gólt is szerzett, a második a győztes találat volt a 94. percben.

A Spurs azt írta keddi rövid közleményében, hogy a műtét után a klub orvosi stábja dönt majd az ázsiai játékos rehabilitációjáról, de a támadónak bizonyosan több hetet ki kell hagynia.

A csapat vezetőedzője, José Mourinho ugyanakkor azt mondta, szerinte ez a megfogalmazás elég optimista és Szon – aki 14 gólt szerzett és másik nyolcat előkészített a Premier League-ben és a BL-ben – a mostani idényben már nem tér vissza a pályára.

- Már nem számítok rá ebben a szezonban – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján a portugál szakember.

A Spurs sztárcsatára, szintén sérült, áprilisig nem játszhat, Mourinho pedig Szon elvesztését ahhoz hasonlította, mint amikor valaki felfelé mászik egy lépcsőn, amely hirtelen, minden előjel nélkül beszakad alatta.

- Jelenleg két karunkkal kapaszkodunk az erkély szélébe. Két lehetőségünk van: elengedjük és meghalunk vagy felkapaszkodunk. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy fennmaradjunk – fogalmazott Mourinho.

- Nincs csatárunk, nincs átigazolási idény, nincs játékos, nincs semmi. Most már csak a szurkolótáborunkban bízhatunk, a Tottenham-drukkerekben” – tette hozzá.

A Tottenham az angol bajnokságban 26 forduló után az ötödik helyen áll, szerdán este pedig a magyar válogatott kapust, Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipziget fogadja a BL nyolcaddöntőjében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.