Az a kérdés, lepaktálnak-e az angolok a csehekkel

Ma este a D csoport zárómérkőzéseire kerül sor a labdarúgó Európa-bajnokságon, és az Anglia–Csehország mérkőzésen mindkét válogatottnak megfelelő végeredmény lenne a döntetlen. Ezzel viszont az Eb egyik nagy esélyesének kikiáltott angolok hazai pályán csak a második helyen jutnának tovább. És ez nem is lenne olyan nagy baj nekik.

Magyar Nemzet
2021. 06. 22. 12:39
UEFA Nations League - League A - Group 2 - England v Iceland
Soccer Football - UEFA Nations League - League A - Group 2 - England v Iceland - Wembley Stadium, London, Britain - November 18, 2020 England's Harry Kane reacts Pool via REUTERS/Ian Walton - UP1EGBI1NE69Q Fotó: Ian Walton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anglia sok kritikát kapott, miután a legutóbbi meccsén szörnyű játékkal 0-0-t játszott az ősi rivális Skóciával a londoni Wembley-ben. Az elmaradt győzelemnek köszönhetően ugyanakkor Gareth Southgate csapata jó esélyt kapott a taktikázásra az utolsó fordulóban.

A D csoport jelenleg úgy áll, hogy Csehország az első, Anglia a második, mindkét csapatnak négy-négy pontja van, Horvátországnak és Skóciának pedig egy-egy. Az angolok és a csehek már biztosan továbbjutottak, mert legrosszabb esetben is benne lesznek a legjobb négy harmadik helyezett között. Ugyanakkor a döntetlen mindkét csapatnak vonzó opció. Ezzel a csoport másik mérkőzésétől függetlenül az első két helyen maradnának változatlan sorrendben.

Anglia persze presztízskérdést csinálhat abból, hogy házigazdaként az első helyen jusson tovább, amihez mindenképpen le kellene győznie Csehországot. De könnyen elképzelhető, hogy Gareth Southgate együttese annyira azért nem töri majd magát emiatt. Az már most látszik ugyanis, hogy a D csoport második helyezettje könnyebb ellenfelet kaphat a nyolcaddöntőben, mint az első.

A csoportgyőztes a magyar válogatott kvartettjének másodikjával kerül szembe a legjobb tizenhat között, amely papíron még válogatottja is lehet, de a legnagyobb valószínűség szerint mégiscsak a francia, német, portugál hármas valamelyik tagja lesz az. Eközben a D csoport második helyezettje az E csoport másodikjával játszik, amely jelen állás szerint Szlovákia, de ha a svédek, a spanyolok vagy a lengyelek lennének azok, akkor is jobb választásnak tűnik, mint a másik eshetőség.

Tehát nem is lenne annyira rossz Angliának a döntetlen, a cseheknek meg végképp nem. A fogadóirodák azért inkább angol sikerre számítanak, így viszont az iksszel több mint háromszoros pénzt lehetne keresni.

Egy biztos, Gareth Southgate nem jött zavarba a kritikáktól, közölte, nem változtat az eddigi felálláson, így kitart a gyenge formát mutató mellett, és továbbra sem oszt főszerepet a Dortmund tehetségére, Jadon Sanchóra, akit sokan hiányolnak az angol kezdőből.

– Vannak opcióink, de közülük sokan nagyon fiatalok, és csak most tapasztalják meg először, milyen egy nagy torna hangulata – nyilatkozta az angol kapitány. – A szakmai stábbal reálisan látjuk, hogy mit várhatunk ezektől a futballistáktól egyénileg, Jadon nagyon jó példa erre.

A csoport másik meccsén Horvátország és Skócia a menekülés a győzelembe hozzáállással futhat ki a pályára Glasgow-ban, hiszen amelyik válogatott nyer, az biztosan továbbjut négy ponttal. A vesztes fél természetesen kiesik, a döntetlennel pedig mindkét fél búcsúzna az Eb-től.

Keddi műsor, csoportkör, 3. forduló:

D csoport

Horvátország–Skócia, Glasgow 21.00 (élő: Duna TV)

Csehország–Anglia, London 21.00 (élő: M4 Sport).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.