Magyar érdekeltségű angol házi döntő lesz a Bajnokok Ligájában

A labdarúgó Bajnokok Ligája második elődöntőjében a Chelsea 2-0-ra legyőzte a kapura veszélytelen Real Madridot, és 3-1-es összesítéssel bejutott a fináléba, ahol az ellenfele az ugyancsak angol Manchester City lesz. Magyar érdekeltségű lesz az a mérkőzés, hiszen a Chelsea kispadján ott ül majd Lőw Zsolt, a londoniak másodedzője is.

2021. 05. 05. 22:53
null
London, 2021. május 5. Timo Werner, a Chelsea játékosa (j) gólt szerez a Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjének visszavágó mérkõzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2021. május 5-én. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lőw Zsolt egy év után ismét érdekelt lesz-e a Bajnokok Ligája döntőjében, azaz lesz-e magyar érdekeltsége az idén is a finálénak – számunkra ez is fontos kérdése volt a második elődöntőnek. A világot persze jobban érdekelte, hogy a Manchester City után a Chelsea is eljut-e Isztambulba, és ezzel 2008 után ismét angol belüggyé válik-e a legrangosabb klubsorozat utolsó meccse.

2012 és 2019 között a Chelsea-t erősítette, majd azzal a nem titkolt céllal érkezett a spanyol fővárosba, hogy méltó örököse legyen. Hetes számú mez ide vagy oda, egyelőre nem sikerült a portugál világklasszis nyomdokaiba lépnie. Mielőtt pálcát törnénk felette, érdemes megjegyeznünk, hogy a sérülések igencsak megnehezítik madridi kalandját. Most is sérülésből tér vissza fokozatosan, és a spanyol csapatnál tőle várták, hogy megadja azt a pluszt a csapatának, ami elég lehet a továbbjutáshoz.

Az első meccs Madridban 1-1-gyel ért véget, ami a Chelsea-t hozta némileg kedvezőbb helyzetbe. A 18. percben egy pillanatra úgy tűnt, ez az előny tovább nőhet, ám Werner lesről talált a hálóba. Ez azonban jelezte, hogy az angol csapat nem akar ülni a neki kedvező eredményen, a Real Madrid pedig nem kezdett fergetegesen. Nem sokkal később viszont Éduard Mendy óriásit védett, Benzema bal alsó sarokra suhanó labdáját ütötte szögletre hatalmasat nyújtózva, aztán a 27. percben mégis ünnepelhetett Timo Werner. Azt történt, hogy Havertz kapott jó labdát középen Kantétól, lazán kapura emelte a kivetődő Courtois fölött, de a keresztlécet találta el, a lepattanó labdát pedig Werner szinte a gólvonalról a hálóba bólintotta – 1-0.

 

Timo Werner, a Chelsea játékosa így szerzett vezetést a Real Madrid ellen
Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

 

Ezután megismétlődött az Éduard Mendy és között lezajlott párbaj, az angolok szenegáli kapusa ezúttal a madridi csatár léc alá tartó fejesét nyomta szögletre. A Chelsea egyébként tökéletesen uralta a meccset, nem engedte kibontakozni a folyamatosan kezdeményező spanyolokat, támadásban kontrákkal próbálkozott, ám azokat nemigen tudta végigjátszani. A szünet után Havertz fejjel találta el a lécet, Courtois már verve volt. Mount, majd Havertz is kihagyott helyzetet, a vendégeknek sok közük nem volt ekkor a mérkőzéshez. Zinedine Zidane vezetőedző nem véletlenül cserélt gyorsan kettőt is, és némi meglepetésre a pályán hagyta a teljesen láthatatlan Eden Hazardot. Kanté is elpuskázott egy ziccert, a hazai csapat már gólokkal vezethetett volna, elébe vágva minden izgalomnak. A Real Madrid helyzetig sem jutott ugyan, ám egy gólt mindig lehet találni a futballban...

Ezúttal azonban nem talált, a Chelsea pedig végül eldöntötte a továbbjutást: a 85. percben egy szép támadás végén Pulisic okosan kivárt az alapvonalnál, majd jó ütemben adott a védője mögül kilépő Mount elé, aki közelről a hálóba lőtt – 2-0. Összejött tehát az angol házi döntő a Bajnokok Ligájában, ahol lesz magyar is az érdekeltek között. Thomas Tuchel és Lőw Zsolt tavaly a Paris Saint-Germain edzőpárosaként vehetett részt a fináléba, akkor a Bayern München nyert, most javíthatnak.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó: Chelsea–Real Madrid 2-0 (1-0), London, Stamford Bridge, jv.: Orsato (olasz). Gólszerző: Werner (27.), Mount (85.). Továbbjutott a Chelsea 3-1-es összesítéssel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.