Aubameyang ezt is elintézte, az Arsenálé az FA-kupa

Az Arsenal Aubameyang két góljával 2-1-re legyőzte a Chelsea-t a labdarúgó Angol Kupa döntőjében, és fennállása során 14-edszerre is elhódította a trófeát. A gaboni csatárnak már csak egy dolga maradt ezen a nyáron: meghosszabbítani a szerződését az Ágyúsoknál...

Magyar Nemzet
2020. 08. 01. 20:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pedig a Chelsea kezdte jobban a találkozót. Előbb Mountnak volt egy szép távoli lövése, majd a Kékek az ötödik percben a vezetést is megszerezték. Pulisic indította Mountot, aki szépen cselezett befelé, majd Giroudhoz passzolt, ő tovább adta Pulisicnak, aki egy finom mozdulat után Martínez mellett-fölött szépen pöccintett a hálóba.

A 25. percben Pépé hatalmas gólt lőtt húsz méterről, ekkor mégsem egyenlített az Arsenal – les miatt nem adták meg a találatot. Három perccel később Aubameyang nagyszerű indítással húzott kapura. Azpilicueta lemaradt róla, majd visszahozta, a gaboni csatár kivárt addig az eséssel, amíg be nem ért a 16-oson belülre. Kötelező volt büntetőt ítélni, amit Aubameyang magabiztosan rúgott a bal alsóba.

Aubameyang kétszer is betalált
Fotó: EPA

Csőstül jön a baj: a gól után nem sokkal, Azpilicueta rosszul lépett, izomsérülést szenvedett, le kellett cserélni, Christensen állt be a helyére.

A második felében újabb emberét vesztett el a Chelsea: Pulisic is kidőlt, Pedro váltotta. A Bayern elleni BL-visszavágó végleg eldőlt?

A 67. percben Aubameyang eldöntötte a meccset. Bellerín hatalmas szóló végén Pépéhez passzolt, akinek a beadására Aubameyang jól érkezett, és egy csel után hét méterről átemelte Caballerót.

A 73. percben a Chelsea a harmadik emberét is elvesztette: igaz, Kovacicet csak erre a meccsre. A horvát Xhakábe rúgott bele, villant a piros.

A hajrában tíz emberrel is támadt a Chelsea, de nem tudott egyenlíteni, ráadásul Pedro is hordágyon hagyta el a pályát. Az Arsenal nyert 2-1-re, és fennállása során 14-edszerre hódította el az Angol Kupát.

– Pontosan tudja, mit gondolok róla. Köré akarom építeni a csapatot – Mikel Arteta, az Arsenal mestere a győzelem után egyből Aubameyangról beszélt. – Azt hiszem, az ilyen pillanatok meggyőzik arról, hogy jó úton járunk, és a központi alakja ennek a folyamatnak. Mindenki imádja őt a klubnál, nagyon bízom benne, hogy marad nálunk. Azt gondolom, így fog dönteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.