Az Arsenalnak nagyobb a tét a Wembley-ben

A Chelsea megkoronázhatja, az Arsenal pedig megmentheti szezonját, ha megnyeri a labdarúgó angol FA-kupa döntőjét.

Ch. Gáll András
2020. 08. 01. 8:54
Premier League - Arsenal v Manchester City
De Bruynéra valószínűleg ma is többen figyelnek az Arsenalból Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét végén a Wembley Stadionra és Itáliára szegezzük a tekintetünket.

Angliában a Chelsea megkoronázhatja, az Arsenal pedig megmentheti szezonját, ha megnyeri a labdarúgó angol FA-kupa döntőjét, amelyet ma rendeznek a londoni Wembley Stadionban, 18.30 órai kezdettel (tv: Spíler 1), nézők nélkül. A Chelsea a negyedik helyen végzett a Premier League-ben, s ezzel indulási jogot szerzett a Bajnokok Ligája következő idényére. Amennyiben győz a fináléban, története során kilencedszer hódítja el a trófeát. Ezzel szemben a fővárosi rivális – amely egyébként életjeleket mutatott a mindössze 38 éves spanyol menedzser, Mikel Arteta vezetésével – csupán a nyolcadik lett a bajnokságban, így lemaradt az európai kupákról, és csak akkor indulhat – az Európa-ligában –, ha győz szombaton.

Ha a Chelsea nyeri a döntőt, akkor a bajnokságban hetedik helyen végzett Wolverhampton Wanderers szerepelt az El-selejtezőben. Az FA-kupa csúcstartója az Arsenal, amely eddig 13-szor diadalmaskodott, és ez lesz a 21. kupadöntője. Ilyen későn – augusztus elsején – sohasem játszották még az FA-kupa fináléját. Ez lesz a harmadik alkalom, hogy ez a két csapat került szembe a trófeáért, és eddig 2002-ben és 2017-ben is az Ágyúsok győztek. Az Arsenal győzelme esetén Arteta lesz az első, aki játékosként és menedzserként is kupagyőztes Arsenal tagja lehetett.

Olaszországban az utolsó, 38. fordulót játsszák ma és holnap. A fontos kérdések már eldőltek: a Juventus a bajnok (36. alkalommal, megszakítás nélkül kilencedszer), rajta kívül az Inter, az Atalanta és a Lazio indul a BL-ben, a kupagyőztes Napoli az Európa-liga csoportkörében, akárcsak a Roma, a Milan pedig a selejtező második körében. A Brescia és a SPAL már kiesett, a harmadik búcsúzó a Genoa és a Lecce közül kerül ki.

Ma az Atalanta–Inter rangadó a csemege. Egy pont a milánóiak előnye a bergamóiak előtt, ha a hazaiak győznek, ők a másodikok, döntetlen esetén, és ha a Lazio győz Nápolyban, akkor a rómaiak az ezüstérmesek. Az Inter győzelme Conte csapatának második helyét jelenti. A Juventus–Roma presztízsrangadónak nincs tétje. A vasárnapi öt meccsen már csak a kiesés elkerülése a tét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.