Az irániak filmet forgatnak róla, itthon elfelejtették

Magyar szempontból pikáns meccset rendeztek az ázsiai Bajnokok Ligájában; az iráni Szepahan kedden idegenben győzte le 4-0-ra az egyesült arab emírségekbeli al-Aint. A győztes csapat tagja, Koman Vladimir vádliproblémái miatt csak hét percet töltött a pályán, majd a találkozó végén váltott pár szót az al-Ain friss igazolásával, a magyar válogatott csapatkapitányával, Dzsudzsák Balázzsal, aki nem szerepelt a mérkőzésen. Koman nem akar messzemenő következtetéseket levonni a találkozó végeredményéből, ám a szavaiból kihallatszik, hogyha Marco Rossi szövetségi kapitány igényli, akkor visszatér a válogatottba.

2020. 02. 14. 7:13
Böde Dániel; Blind, Daley; Koman Vladimir; Jong, Nigel de
Már csak emlék, amikor a válogatottban szerepelt Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak két magyar labdarúgó, Koman Vladimir és mondhatja el magáról, hogy a klubja érdekelt az idei Ázsiai Bajnokok Ligája-sorozatban. A kedden lejátszott al Ain–Szepahan mérkőzésen csak az idegenben játszó, iráni klubot erősítő Koman szerepelt, a villámsebességgel új csapatot találó Dzsudzsák Balázs a szabályoknak megfelelően nem léphetett pályára. Új csapata az idő rövidsége miatt még nem nevezte a középpályást a sorozatra.

A mérkőzés nem a szemkápráztató magyar megmozdulások miatt marad emlékezetes, Koman is csupán hét percet töltött a pályán, azt is csereként. – Hetek óta kisebb gondok vannak a jobb vádlimmal, ezért az edzőnk fokozatosan adagolja a játékperceket. Az al-Ain otthonában a hajrában álltam be, amikor már eldőlt a találkozó, a 4-0-s győzelmünk megérdemelt, az ellenfél csak kétszer találta el a kaput a mérkőzésen – tájékoztatta lapunkat a Szepahan 36-szoros válogatott középpályása, Koman Vladimir.

Az ungvári születésű játékos a ­meccs lefújása után váltott egy-két szót Dzsudzsák Balázzsal, akivel 2010 és 2014 között Erwin Koeman, Egervári Sándor és Pintér Attila irányítása alatt együtt szerepelt a magyar válogatottban. – Gratuláltam Balázsnak a klubváltásához, sok sikert kívántam neki, a meccs végén ennél többre nem volt időnk – idézte fel a rangadó után történteket az U20-as vb-bronzérmes, korábban a Serie A-ban is megfordult labdarúgó. Koman hozzátette, esze ágában sincs azon morfondírozni, hogyha az ő csapata 4-0-ra győzte le a magyar válogatott csapatkapitányának új klubját, akkor neki is helye lehetne a nemzeti csapatban. – Én továbbra is készen állok. Ha a kapitány hív, megyek. Teszem a dolgom Iránban, a többi nem rajtam múlik.

Már csak emlék, amikor a válogatottban szerepelt
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Szepahan játékosa 14 meccsen egy gólt szerzett az idei szezonban, a most kezdődött Ázsiai Bajnokok Ligája-sorozat következő két találkozóján idegenben szerepel a csapata az iráni biztonsági helyzet miatt, így legközelebb, jövő kedden a katalán fenomén, Xavi csapata, az al-Szadd ellen is. Xavi tavaly még játszott a katari együttesben, most viszont már ő az edző. A Szepahan jelenleg a második helyen áll az iráni bajnokságban, Koman Vladimir szerződése a szezon végén lejár, s úgy tűnik, a folytatás nem a klubon múlik.

– Sokat meséltem a hivatalos klubtévénkben a családomról, a futballedző édesapámról, az édesanyámról – aki egykor szovjet válogatott atléta volt – és a nővéremről. Úgy tűnik, a teljesítményem mellett ezzel is sikerült felkeltenem a helyiek érdeklődését; én magam is meglepődtem azon, hogy hamarosan kisfilmet forgatnak a családomról – mondta lapunknak a harmincegy éves futballista. Akit viszont itthon mintha elfelejtettek volna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.