Azért lett hős, mert nagyon elfáradt

Hidi Patrik lett a Honvéd–MTK elődöntő visszavágó hőse. A ballábas középpályás rúgta a mindent elődöntő 11-est, amivel a kispestiek bejutottak a Magyar Kupa döntőjébe. A Honvéd–Mezőkövesd fnálkét június 3-án rendezik a Puskás Stadionban.

Forrás: Honvedfc.hu2020. 05. 27. 10:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként megírtuk, az első félidőben Solymosi játékvezető két gólt is elvett a piros-feketéktől, akik a visszavágón sem futballoztak jól, de a 11-es párbajban jobban bírták az idegek harcát.

Öt-öt játékos után 4-4 volt az állás, a hatodik körben az MTK-től Gera hibázott, Hidi viszont betalált, s ez döntött.

A Honvéd csapatkapitánya a klubja honlapján így elevenítette fel a sorsdöntő jelenetet.

– Megmondom őszintén, hogy nagyon elfáradtam. Mondtam, hogy rúgok az első ötben is, ha szükség van, rá, de a többiek vállalták, mondtam, leszek hatodik.

– Te lettél a hős? – kérdezte a riporter.

Mire Hidi mosolyogva felelte: – Igen.

Íme, videón a teljes interjú.

Hidi mindehhez az MLSZ honlapjának nyilatkozva hozzátette:

– Gyakoroltunk, készültünk kicsit a tizenegyesekre, ezért higgadtan tudtam odaállni. Van most négy napunk a bajnoki fordulóig, most arra, a Debrecen ellen kell készülnünk és a kupát kicsit ki kell zárni, bár nem tudom, hogy ez mennyire fog sikerülni, hiszen döntőt játszhatunk, ami nem adatik meg mindenkinek. Hallottuk, hogy a Mezőkövesd lesz az ellenfelünk a fináléban, de nem foglalkoztunk azzal, hogy a másik mérkőzés, hogy alakul, és egy döntőben bármikor borulhat a papírforma.

Fotó: Mirkó István

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.