Bánhidi: Hatalmas szíve van a csapatnak, és sokat jelent Lékaiék visszatérése

Hibátlan mérleggel zárta a németek elleni tegnapi vb-csoportmeccset a magyar férfikézilabda válogatott beállója, Bánhidi Bence. A szegediek 25 éves klasszisa nem rangsorolja a válogatott mérkőzéseit, de a tegnapit a legkedvesebb emlékek között tartja számon. A tavalyi Eb all star csapatának beállója nem tekintget előre, csak szigorúan a következő mérkőzésre fókuszál.

2021. 01. 20. 19:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az ellenfél és a tét, vagy a javuló forma miatt kapott jobb labdákat beállóban a németek ellen?

– Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy bármennyire is alaposan készülünk, bármennyit edzünk, összeszokni meccsen tudunk. Ismerjük egymást, de ez nem olyan, mint a klubban, ahol rendszeresen egymás mellett játszunk. Természetesen a nagyobb tét is nagyobb összpontosítást követel, de a működő, összecsiszolt pároskapcsolatok a legfontosabbak.

hibátlan mérleggel zárta a csoportdöntőt
Fotó: Reuters/Anne-Christine Poujoulat

– Tavaly az Eb-n beszélt a szövetségi kapitánnyal az egyik fontos meccs, talán az Izland elleni találkozó előtt. Most is volt hasonló eset Gulyás Istvánnal?

– Mindenkitől megkapjuk a segítséget ahhoz, hogy a legjobb formában lépjünk pályára. Ehhez tényleg mindenki, edzők, játékosok és a többi stábtag is hozzáteszi a maga részét.

– A németek elleni nyolc gól dobogós élmény az eddigi válogatott karrierjében?

– Ha csak a világbajnoki meccseket nézzük, akkor, ha jól emlékszem, valóban a legeredményesebb meccsem volt, ráadásul egy erős csapat ellen dobtam nyolc gólt. Mindenképpen szép emlék lesz, de nem rangsorolom ezeket. Meccs közben soha nem számolom a góljaimat, a legfontosabb, hogy a csapat működjön.

– Sokat kihagyott a koronavírus miatt, tegnap kirobbanó erővel játszott. Ez kinek köszönhető?

– Ezt egy embernek megköszönni nem lehet. Szegeden és a szövetségtől is, a klubomban is megkaptam minden segítséget. A családomtól, a barátaimtól nagyon sok segítséget kaptam, a szurkolók pedig folyamatosan biztattak. Motivációt adott, és mindig a cél felé vezetett.

– Továbbra is a következő meccsre koncentrálnak, vagy fel szemmel nézegetik a középdöntő másik csoportját is?

– Most ért véget a csoportkör, ahol előre tudni lehetett, hogy a németek ellen kell a legjobbunkat hozni a három meccsen. Ez sikerült. Most is egy feladatunk van, a saját dolgunkra, a saját meccseinkre figyelni. Három nagyon kemény találkozó vár ránk, abból ha kétszer nyerünk, az továbbjutást ér. Majd a harmadik meccs után foglalkozunk a folytatással, most azonban csak a saját játékunkra és a brazil meccsre koncentrálunk.

– Mi a legnagyobb különbség a mostani és a tavalyi csapat között?

– Nehéz ezt megmondani, mert hiába van bennünk egy év rutin, nagyon zaklatott évünk volt, nem is tudtunk együtt gyakorolni a válogatottal. Sokat jelent, hogy Ancsin Gábor, Bodó Richárd és visszatért, mert rutinos játékosokról van szó. De a legfontosabb, hogy ennek a csapatnak ugyanolyan nagy szíve van, mint tavaly, és egymásért tudunk küzdeni. Azt gondolom, hogy ez igaz mindenkire, aki benne van a válogatott bő keretében.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.