Bejelentette Bolla Bendegúz érkezését a Premier League-klub

A kétszeres válogatott, Fehérvárról távozó Bolla Bendegúz az angol élvonalban szereplő Wolverhampton Wanderers csapatához igazolt, ugyanakkor egy idényt kölcsönben a zürichi Grasshoppersnél tölt majd. Erről tett bejelentést mindkét klub.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 17. 12:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a levegőben lógott a bejelentés, hiszen napok óta pletykálták Bolla Bendegúz angliai szerződését. A hírek szerint a 21 éves, szélsőként és jobb oldali középpályásként is bevethető jobbhátvédet öt évre kötötte magához a Wolverhampton, amely a fejlődése érdekében egyből kölcsönadta őt svájci partnercsapatának, a Grasshoppersnek egy idényre, így Bolla eleve Zürichben jelentkezett munkára.

A Wolverhampton Wanderers 2018-ban jutott vissza a Premier League-be, amelyben kétszer a hetedik, legutóbb pedig a 13. helyen végzett. A Grasshoppers 2019-ben esett ki a svájci élvonalból, ahová az elmúlt idény másodosztályú küzdelmeinek megnyerésével jutott vissza, az ideiglenes megbízatású magyar edzővel, Kádár Zoltánnal a kispadon. A csapatot immáron az olasz Giorgio Contini vezeti.

Bolla Bendegúz a szülővárosában, Székesfehérváron kezdett futballozni, méghozzá Szoboszlai Dominikhez hasonlóan a Főnix Gold FC-ben, amelyet ráadásul Bolla és Szoboszlai édesapjai indítottak el közösen.

Ezt követően Bolla az MTK utánpótlásában nevelkedett, és négy évvel ezelőtt igazolta le a Fehérvár, amely Siófokra és Zalaegerszegre is kölcsönadta. A Fehérvár színeiben az előző idényben 37 mérkőzésen egy gólt szerzett és öt gólpasszt adott. A magyar válogatottban eddig kétszer szerepelt, június elején a Ciprus és az Írország elleni barátságos mérkőzéseken is, majd tagja volt az Európa-bajnoki keretnek.

(Borítókép: Grasshopper Club Zürich / gcz.ch)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.