Bolondot csinált a koronavírus a magyar bajnokcsapatból

A Falcónál hat játékosnak lett pozitív a tesztje, ezért elmarad az elmaradt meccs helyére betett mérkőzés is.

2020. 11. 08. 9:41
null
Váradi Benedek itt éppen játszahatott Forrás: falcokc.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bolond időket élünk, és az élet bolondot csinált a férfi kosárlabda-bajnokság legutóbbi győzteséből, a Falco-Vulcano Energia KC-ból is. A koronavírus miatt a szombathelyi együttes eddig mindössze két meccsét tudta lejátszani ebből az idényből, a hét közepén pedig ugyancsak némi késéssel, de rajtolhatott a Bajnokok Ligájában, és hazai pályán legyőzte a lengyel Lublin együttesét. Ezt követően Perl Zoltán, a Falco válogatott játékosa szerdán ezt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek:

– Ha minden jól megy, a hét végén meglesz a Körmend elleni meccsünk, tovább pedig nem tekintünk. Nincs értelme, a sorsolás itthon és a Bajnokok Ligájában szinte naponta borul.

Nem ment minden jól, és mint kiderült, még a Körmend elleni meccsig, tehát a hét végéig sem kell manapság tekinteni, másként tényleg bolondot csinálhat belőlünk az élet. Csütörtökön ugyanis hamar felborult a program, amiről Váradi Benedek, a csapat kapitánya így mesélt a klub honlapjának:

 

Váradi Benedek itt éppen játszhatott
Fotó: Falcokc.com

 

„Délelőtt még a Körmend csapatáról tartott videózást Gasper Okorn és Milos Konakov, majd mikor leértünk az öltözőbe, akkor robbant a hír, hogy elmarad a Körmend elleni rangadó. Okorn mester tréning közben kapta az információt, hogy mégis tudunk játszani szombaton, csak a helyszín változott, Zalaegerszegen lépünk pályára. Gasper és Milos el is kezdte a felkészülést a szomszédvári rangadóra és az esti edzésen már a Zalaegerszeg játékaiból készültünk fel. Mi is és az edzők is játszani akarunk, és köszönjük a ZTE és az MKOSZ illetékeseinek, hogy ilyen gyorsan reagáltak a helyzetre, és lehetővé tették, hogy ne maradjunk tétmérkőzés nélkül. Ez is azt mutatja, mennyire pályára vágyik mindkét klub. Egészséges az egész gárda, így annyi mérkőzést szeretnénk lejátszani, amennyit csak lehet, és felvenni azt a ritmust, amivel a szezont végig lehet játszani. Úgy érzem a Pécs és a Lublin ellen elindult valami és nagyon jó, hogy a körmendi helyzet ellenére nem kell megtorpanunk, és kihagyni egy újabb fordulót.”

Az utóbbi mondatokat kicsit elkapkodta. Szombat reggel ugyanis a Falco bejelentette, több játékosa is rosszul lett, ezért a Zalaegerszeggel és a szövetséggel egyeztetve úgy döntött, elmarad az elmaradt körmendi meccs helyére beiktatott mérkőzés is. Később a klub a honlapján újabb fejleménnyel szolgált: „A hétfői mintavételt sikerült szombat estére megszervezni, és a már a hivatalosan elfogadott Covid–19 BSS rapid teszt elvégzése után csapatunk hat tagjának pozitív lett az eredménye.”

A csapat természetesen újra karanténba vonult. Az élet bolondot csinált belőle, és jelenleg nyilván nem tekint előre egyetlen napra sem – nem érdemes...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.