Bruno Fernandes lehet a Vörös Ördögök megmentője

A Ferguson-éra óta a Manchester United szurkolóinak nem sok örömben volt részük. Azóta öt edző váltotta egymást, de egyik sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ahogy a csillagászati összegekért igazolt játékosok sem. Paul Pogba visszatérésétől is sokat vártak a Vörös Ördögök rajongói, azonban csalódniuk kellett, viszont úgy tűnik, hogy Bruno Fernandes megszerzésével jó üzletet csinált az angol rekordbajnok. A nagy előd, Cristiano Ronaldo az első szezonjában negyven mérkőzésen lőtt hat gólt a United színeiben, Fernandes tizenhárom meccsen már ötnél jár.

Forrás: Givemesport2020. 07. 02. 14:12
Fernandes, Bruno
Bruno Fernandes, a Manchester United játékosa ünnepel, miután gólt szerzett az Everton ellen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2020. március 1-jei mérkõzésén a liverpooli Goodison Parkban. Fotó: MTI/EPA/Peter Powel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 25 éves labdarúgó a téli átigazolási időszakban 47 millió fontért érkezett a Unitedhez a Sporting Lisszabontól. A portugál élvonalban elért teljesítménye miatt – 137 mérkőzésen 64 gól – jogosak voltak az elvárások vele szemben. Igaz, több játékos esetében is tapasztaltuk már, hogy a más labdarúgó bajnokságokból Angliába érkező futballisták nehezen veszik fel a Premier League tempóját. Bruno Miguel Borges Fernandes viszont már az első pillanattól kezdve megmutatta a benne rejlő lehetőségeket, elképesztő számokat produkált néhány röpke hónap alatt.

Az Everton hálóját is bevette márciusban
Fotó: MTI/EPA/Peter Powel

A legutóbbi, Brighton & Hove Albion elleni 3-0-ra megnyert összecsapáson is remekelt: mindössze 64 percet játszott, ezalatt két gólt szerzett. Ez csupán hab a tortán, nézzük a további statisztikáit:

  • A Sky Sports tizenhárom mérkőzésből hétszer választotta a meccs emberének,
  • februári bemutatkozása óta nem volt olyan játékos a Premier League-ben, aki nála több kanadai pontot szerzett volna, öt gól és három gólpassz a mérlege,
  • csapattársa, Anthony Martial előzte meg csupán a gólok számában, ő hatot szerzett,
  • Bruno Fernandes debütálása óta három mutatóban is a Manchester United legjobbja: tizenöt helyzetet alakított ki, ő maga harmincszor próbálkozott lövéssel és tizenháromszor találta el kaput,
  • a Vörös Ördögök Fernandessel a soraikban tizennyolc pontot szereztek – még nem is veszítettek, öt győzelem, három döntetlen a mérlegük –, egy klub sem ért el azóta többet
  • február óta a Manchester United lőtte a legtöbb gólt, szám szerint tizenötöt, és csak kettőt kapott, ez a legkevesebb az angol első osztályban a Wolverhamptonnal egyetemben.
  • Összehasonlításképpen a nagy előd, Cristiano Ronaldót 2003-ban igazolta le a United, aki az első szezonjában negyven mérkőzésen lőtt hat gólt. Eric Cantona huszonhárom találkozón kilencet. Bruno Fernandes ehhez képest tizenhárom meccsen szerzett ötöt. Mindezt középpályásként.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.