Szalai Ádám ellen mutatkozhat be Szoboszlai a Bundesligában

Kisorsolták a Bundesliga 2021–2022-es idényének menetrendjét. A bajnokság augusztus 13-án hagyományosan a címvédő, azaz a Bayern München meccsével kezdődik, amely a Mönchengladbach otthonában lép majd pályára. Számunkra érdekesebb, hogy magyar rangadóval indul az évad, hiszen a Mainz–RB Leipzig meccsen a hazaiaknál Szalai Ádám, a vendégeknél Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is ott lehet a pályán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 25. 17:23
null
Fotó: RASMUS KAESSMANN PHOTOGRAPHY Forrás: RB Leipzig / Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha minden a tervek szerint alakul, a Bundesliga rajtjára már bevethető állapotban lesz, s akkor augusztus 14-én a Szalai Ádámot a soraiban tudó Mainz otthonában debütálhat végre a német élvonalban. Az előző évad ezüstérmese, az RB Leipzig természetesen két másik magyarral, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal is a kezdőjében kezdheti meg a Bundesliga 59. idényét az új vezetőedző, Jesse Marsch irányításával.

A többi magyar érdekeltségű együttes közül Freiburgja a Bielefeld otthonában kezdi az idényt, míg a vezette Hertha, amelyben Dárdai Márton is fontos szerepet kaphat a védelemben, Kölnben lép pályára az első fordulóban. Az újonc Bochum, amelynek keretének tagja Novothny Soma, Wolfsburgban kezd.

Az évad első meccsét hagyományosan pénteken rendezik, s a címvédő kezdi meg a szezont. A Bayern Münchenre nem vár könnyű rajt, hiszen az elmúlt években élcsapatnak számító Mönchengladbach otthonában kezd. Külön érdekesség, hogy mindkét csapatot új edző irányítja majd: a hazaiaknál Adi Hütter, a vendégeknél Julian Nagelsmann mutatkozik be.

A mérkőzések pontos kezdési időpontjának kijelölése július 5. és 9. között történik meg a DFL közlése szerint, a szuperkupát pedig augusztus 17-én rendezik a bajnok Bayern München és a Német Kupa-győztes Borussia Dortmund részvételével. A szezon a tervek szerint 2022. május 14-én fejeződik be.

Bundesliga, 1. forduló:

augusztus 13., péntek:

Borussia Mönchengladbach–Bayern München 20.30

augusztus 14., szombat:

FC Augsburg–1899 Hoffenheim

Arminia Bielefeld–SC Freiburg

Borussia Dortmund–Eintracht Frankfurt

1. FC Köln–Hertha BSC

FSV Mainz 05–RB Leipzig

Union Berlin–Bayer Leverkusen

VfB Stuttgart–Greuther Fürth

VfL Wolfsburg–VfL Bochum

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.