Címvédés és mesterhármas

Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán megnyerte a kínai Sencsenben rendezett női páros-világbajnokságot. Az MTK teniszezője előkelő társaság tagja lett: Lindsay Davenport, Martina Hingis, Liezel Huber, Lisa Raymond, Cara Black, Natasa Zvereva, Billie Jean King, Betty Stöve, Pam Shriver és a 13-szoros győztes Martina Navratilova után ő a tizenegyedik női játékos, aki legalább háromszor hódította el párosban a világbajnoki címet.

2019. 11. 04. 12:09
BABOS Tímea; MLADENOVIC, Kristina
Teljes az összhang a magyar és a francia teniszezőnő között Fotó: MTI/EPA/Alex Plavevski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahhoz képest, hogy az elődöntőt a sírból hozta vissza a Babos, Mladenovic kettős, a finálé nagyon simán alakult. Szombaton a Stosur, Csang Suaj ausztrál, kínai páros ellen nagyon megszenvedett a magyar, francia duó a női páros-vb-n. Az első szettet 6:1-re elveszítette a címvédő, a másodikban 2:0-ra vezetett az ellenfél, innen sikerült megfordítani a játszmát 6:4-re. A döntő rövidítésben, a tíz megnyert pontig menő úgynevezett supertie­breakben, Babosék 7:3-as hátrányból álltak fel, 8:8-nál a magyar játékos élete legjobb challenge-ét kérte ki. „Karrie­rem legnagyobb challenge-ét vállaltam el 8:8-nál. Nagyon büszke vagyok magunkra. Egymás után a harmadik vébédöntőmre készülök, ezt kimondani is elképesztő!” – értékelt az elődöntő után a magyar teniszező.

A fináléban a tajvani Hszie Szu-vej és a cseh Barbora Strýcová kettőse várt a magyar, francia párosra. Babos és Mladenovic felszabadult játékkal, könnyedén vágott vissza a wimbledoni elődöntőben elszenvedett vereségért, és 1 óra 6 perc játék után 6:1, 6:3-ra győzött.

Teljes az összhang a magyar és a francia teniszezőnő között
Fotó: MTI/EPA/Alex Plavevski

harmadik alkalommal nyerte meg a női páros tenisz-világbajnokságot, ezt rajta kívül tíz női játékos mondhatja el magáról: Lindsay Davenport, Martina Hingis, Liezel Huber, Lisa Raymond, Cara Black, Natasa Zvereva, Billie Jean King, Betty Stöve, Pam Shriver és a 13-szoros győztes Martina Navratilova.

„Még nem fogtuk fel Kikivel, hogy ilyen nagy bajnokok közé kerültünk, megtiszteltetés itt állni. Köszönet mindenkinek a támogatásért!” – mondta Babos a díjátadón.

A soproni születésű játékos és francia partnere megvédte a címét, Babos zsinórban harmadszor diadalmaskodott a női páros-vb-n, 2017-ben a cseh Andrea Hlavačková oldalán nyerte karrierje első világbajnoki címét, tavaly és az idén is Mladenovic volt a partnere.

A sorozatban harmadik vb-címét begyűjtő soproni teniszező pályafutása 23. párostrófeája mellé partnerével együtt összesen egymillió dollárt (300 millió forint) kasszírozott.

Női páros-világbajnokság, döntő: Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.)–Hszie Szu-vej, Barbora Strýcová (tajvani, cseh, 2.) 6:1, 6:3.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.