Csak az elnök maradt, távozik a teljes elnökség

Szűcs Lajos elnököt leszámítva távozik a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) teljes elnöksége, ezért a szövetség elrendeli az idén esedékes tisztújító közgyűlés kiírását.

2020. 05. 13. 23:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTSZ körül immár több mint másfél éve – amikor megfogalmazta bírálatát és átmenetileg lemondott a Davis-kupa-tagságról – dúlnak a viharok.

Idén februárban Richter Attila bukását okozta, hogy elmaradt a budapesti WTA-verseny. A kedélyek azóta sem csillapodnak, a szövetség sokat kritizált gazdálkodása ráadásul válságosra fordult.

Az Index információja szerint Szűcs Lajos, az MTSZ elnöke Szabó Tünde sportért felelős államtitkárhoz fordult segítségért, a közölt levélrészlet szerint a szövetség már az alkalmazottak bérét sem tudta kifizetni.

A hétfői elnökségi ülésen öt tag mondott le, az információkból az olvasható ki, ezután Szűcs Lajos határozott a teljes tisztújításról.

Juhász Gábor főtitkár az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában azt közölte, az idevágó kormányrendelet értelmében a szövetség a jelenlegi átmeneti helyzetben sem marad irányítás nélkül.

„A rendelkezés azt jelenti, hogy az elnökségi tagok lemondása érvényes, hatályos, ugyanakkor feladatukat az újabb tisztségviselő megválasztásáig, de legfeljebb 90 napig el kell látniuk. (Szűcs Lajos) elnök úr a teljes tisztújítás kiírása mellett határozott, ennek feltételeit azonban – szintén a vészhelyzetre vonatkozó jogszabályok alapján – ennek az elnökségnek kell meghoznia. Ez alapján jelenleg a lemondott elnökségi tagok is úgy tekintendők, hogy feladatukat a korábbiak szerint ellátják” – fejtette ki Juhász Gábor.

Egyelőre megjósolhatatlan, hogy a mostani lemondási hullám hová vezet, a tisztújítás milyen jellegű változást hoz a szövetségben. A közlemény azt sejteti, Szűcs Lajos ura a helyzetnek. Tisztán majd csak a közgyűlés után lehet látni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.