Cselgáncsban elmarad az Eb és a budapesti Grand Slam is

Marius L. Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elnöke nyílt levélben tájékoztatta a világ cselgáncsozóit a versenynaptárt és az olimpiai kvalifikációt illető változásokról. Eldőlt, hogy júniusban nem rendezik meg a prágai Eb-t, valamint a budapesti Grand Slam-versenyt sem.

Magyar Nemzet
Forrás: Judoinfo.hu2020. 04. 03. 21:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Judoinfo.hu szakportál péntek esti beszámolója szerint az elnök üzenete elején leszögezte: a versenyszezon újraindulásának két feltétele van: a biztonságos és egészséges részvétel az összes érdekelt fél számára, továbbá valamennyi ország korlátlan részvétele. Az IJF a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal egyeztetve megállapodott abban, hogy az olimpiai kvakifikációs sorozat befejezésének határideje 2021. június 29. lesz.

A meghosszabbított időszakban legalább azonos számú esemény lesz, ideértve az összes olyan versenyt is, amelyeket az IJF naptárában terveztek a kvalifikáció új befejezési napjáig tartó időszakban. A sorozatban szereplő rendezvények végleges száma számos tényezőtől függ, de elsősorban a világ egészségügyi helyzetétől és a lehetséges utazási korlátozásoktól, valamint a helyszínek és a helyi szervezőbizottságok rendelkezésre állásától.

A 2021-es világbajnokság is új időpontra kerülhet, s részese lehet a kvalifikációs sorozatnak, de erről pillanatnyilag az egészségügyi helyzet miatt nem folynak tárgyalások. Döntés született viszont arról, hogy a versenynaptár felfüggesztését meghosszabbították 2020. június végéig. Ez sok eseményt érint, többek között a június 12. és 14. közöttre tervezett budapest Grand Slam-tornát, valamint az egy héttel későbbre tervezett prágai Európa-bajnokságot is. A nyáron minden idők első hazai Grand Slam-tornájára kerülhetett volna sor a magyar fővárosban.

Marius Vizer hozzátette: a nemzetközi versenynaptárról akkor döntenek majd, amikor a körülmények azt lehetővé teszik.

– Figyelembe vesszük az összes tagországot és az őket érintő kérdéseket, és a legfontosabb feladatunk az, hogy tisztességes és fair lehetőséget biztosítsunk a világ minden judósának. Az IJF olyan tényezőket is figyelembe fog venni, mint a felkészülési lehetőségek meghosszabbítása. A sportolóknak időt kell hagyni arra, hogy megfelelő formában kezdhessék a versenyzést, biztonságos és egészséges körülmények között – zárta sorait Marius Vizer.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.