Dráma a hajrában, norvég győzelem az alpesi sízők vk-versenyén

Pozitív lett a koronavírustesztje a svájci Wendy Holdenernek, ezért nem állhat rajthoz a női alpesi sízők világkupa-sorozatának utolsó két versenyén Lenzerheidében, ahol pénteken Norvégia nyerte meg a csapatversenyt.

Forrás: NSO2021. 03. 19. 14:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svájci szövetség pénteken közleményben jelentette be, hogy Holdener mellett az egyik edző PCR-tesztje is pozitív eredményt mutatott. A svájci válogatott többi tagjának negatív lett a tesztje, így a Lenzerheidében zajló vk-döntő pénteki csapatversenyében is elindulhattak, valamint a hétvégén sorra kerülő műlesikló és óriás-műlesikló futamokon is elindulhatnak. Holdener a vk összetett pontversenyében a tizedik helyen áll, műlesiklásban pedig ötödik.

Wendy Holdener lemaradt a fontos viadalról
Fotó: TT News Agency/AFP/Sweden Out/Pontus Lundahl

A csapatversenyt pénteken Norvégia nyerte meg. Az északiak az elődöntőben a svédeket, a fináléban pedig a németeket győzték le. A másik ágon a németek az osztrákok ellen nyertek a legjobb négy között, utóbbiak végül a harmadik helyet szerezték meg. A norvégok egy hónapja Cortina d’Ampezzóban, a világbajnokságon is a legjobbnak bizonyultak ebben a számban. A csapatversenyben országonként két-két férfi és női síelő szerepelt a párhuzamos óriás-műlesiklásban rendezett futamokban.

A korábbi törlések miatt ez volt az első viadal a vk-fináléban. Mivel pontokat nem adott a vk-összesítésbe, több sztárversenyző kihagyta. Az utolsó két napon műlesiklást és óriás-műlesiklást rendeznek a férfiak és a nők számára is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.