Az ünnepek alatt is edzeniük kell a diósgyőri labdarúgóknak

Nagyon nehéz helyzetben van a DVTK. Idei utolsó bajnokiját is elvesztette (hazai pályán 3-1-re a ZTE ellen), és csupán tíz ponttal, hárompontos hátrányban az előtte állótól, az utolsó helyről várja a tavaszi folytatást. Az új edző, Geri Gergely az ünnepekre sem engedélyez pihenést, a játékosoknak önállóan bár, de edzeniük kell.

Magyar Nemzet
2020. 12. 20. 11:03
null
Geri Gergely Nyitra után vállalt munkát Diósgyőrön Forrás: dvtk.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei utolsó három mérkőzés nem váltotta be az edzőváltáshoz fűzött reményeket a DVTK-nál. A diósgyőri csapat, immár Geri Gergely vezetésével, az MTK (1-0) és a Kispest (5-1) után a ZTE ellen is kikapott, méghozzá simán, 3-1-re, ráadásul hazai pályán. A királyhelmeci születésű tréner a vereség után csalódottan értékelte a találkozót a klubja honlapjának nyilatkozva.

– Életveszélyesek voltunk saját magunkra, mert rosszul védekeztünk, könnyű gólokat kaptunk, így hiába volt nagyjából rendben az előrejáték. Az NB I-ben nem elfogadható ilyen színvonalon védekezni, de minden téren javulnunk kell, nem csak védekezésben, támadásban is – mondta Geri Gergely, majd azzal folytatta, a gyenge szereplés nem maradhat következmények nélkül:

– Az együtt töltött három mérkőzés megmutatta, milyen állapotban vannak a játékosok, kire lehet számítani. Óriásiak a hiányosságok, de maximálisan kihasználjuk a tavaszi rajtig az időt. A labdarúgók már a szünetre is kapnak házi feladatot, amikor pedig ismét együtt edzünk, akkor felkészülünk a folytatásra. Rengeteg munka vár ránk. Azt szeretném, ha tavasszal egy másik csapat lépne pályára, amelyik az elsőtől az utolsó percig küzd, és szervezett játékot mutat.

Kár is lenne tagadni, válságba került a DVTK. A tulajdonos, Leisztinger Tamás már régóta túladna a klubon, miként arról lapunk is beszámolt, hamarosan megtörténik az adásvétel, a Dereszla Borászat lehet a többségi tulajdonos.

Bizony van teendő a klubnál. Az utolsó helyezést mondhatjuk sokkolónak, de valahol ez a realitás, a DVTK játékoskerete talán a leggyengébb az NB I-es mezőnyben. A téli szünetben muszáj rendezni a sorokat, különben ismét a másodosztályban köthetnek ki a miskolciak.

NB I., 16. forduló

Péntek:

Mol-Fehérvár–Kisvárda 3-0 (2-0), Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. Vezette: Káprály. Gólszerzők: Bamgboye (8., 87.), Petrjak (46.).

Szombat:

MTK Budapest–Paks 3-1 (0-0), Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Farkas Á. Gólszerzők: Dimitrov (75.), Prosser (80.), Schön (89.), illetve Nagy R. (94.). Kiállítva: Hegedűs (Paks, 41.)

Diósgyőr–Zalaegerszeg 1-3 (0-2), Diósgyőr, zárt kapuk mögött. Vezette: Bogár. Gólszerzők: Iszlai (11-esből, 78.), illetve Zimonyi (16., 66.), Szánthó (43.).

Ferencváros–Budafok 2-1 (0-0), Groupama Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Solymosi. Gólszerzők: Lovrencsics (57.), Haratin (57., 11-esből), illetve Zsóri (74.).

Vasárnap:

Mezőkövesd–Puskás Akadémia 14.30 (tv: M4 Sport)

Újpest–Honvéd 17.00 (tv: M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.