Dzsudzsák: Megvádoltak mindennel, de érzelmi döntést hoztam

Egy konkrét lengyel ajánlata volt Dzsudzsák Balázsnak külföldről, itthon pedig nem is gondolkodott más csapatban, mint a Debrecen. Nem csak hazaigazolt, haza is költözik, a válogatottba pedig szeretne visszatérni, de mint mondja, nem az ő személye a legfontosabb. Újságírói kérdésekre válaszolt 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs, aki az NB II-es DVSC-hez igazolt.

Magyar Nemzet
2020. 09. 22. 19:14
null
Fotó: DVSC Fotó: Picasa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sokat gondolkodtam, hogy mit mondjak az embereknek, de rájöttem, hogy Debrecen az a hely, ahol nekem semmit sem kell mondanom – kezdte a Nagyerdei Stadionban tartott nyílt edzést követően az újságírók gyűrűjében. – Folyamatosan törnek elő bennem az emlékek, Magyarország egyik legszebb stadionjába érkeztem, most már a futballt is a helyére kell tenni. Oda ahol volt, miután elmentem. Örülök, hogy tizenkét év után itt lesz folytatása a pályafutásomnak, és egy nap itt lesz a vége.

– Nem tartotta vissza az, hogy az NB II-ben kell futballoznia?

– Nem érdekelt, hogy másodosztály, nekem a Debrecen az Debrecen. Nagyban és NB I-ben gondolkodunk. Amennyi segítséget kaptam ettől a klubtól és várostól, azt most szeretném meghálálni.

Fotó: DVSC

– Sokakat foglalkoztat, hogy miért most és nem két hónappal ezelőtt történt meg ez a bejelentés. Mi az oka?

– Az elmúlt időszakban mindenfélével megvádoltak, hogy miért nem jöttem akkor, miért nem mentem oda vagy ide… A valóság az, hogy szeptember 15-ig várakoztam, hogy tudok-e külföldre igazolni, mert amíg csak lehetett, szerettem volna légiós lenni. De közbeszólt a Covid is, és a múlt hét volt az, amikor azt láttam, hogy nincs értelme tovább várni. Ezután a Debrecen logikus, ésszerű és érzelmi döntés volt. Itthon nem volt más csapat a tervben. Ezúton is köszönöm az MTK-nak, hogy ott edzhettem, de ebben sem volt semmilyen hátsó szándék.

– Voltak más kluboktól ajánlatai?

– Ennek most már nincs jelentősége. Várhattam volna még Törökországra és Szaúd-Arábiára, két hónapja pedig volt egy konkrét lengyel ajánlatom, de már meghoztam a döntést, és nagy kihívásnak tartom, hogy újra a Debrecenben futballozhatok.

– A válogatottba való visszatérés is napirendre kerülhet?

– Örültem a csapat sikerének a törökök ellen, de dúltak bennem érzelmek, mert nem voltam hozzászokva, hogy kívülről kell néznem a válogatott meccseit. Most ezt szülte a szituáció. Pozitívan állok a kérdéshez, de most a Debrecenre fókuszálok. Szeretném megmutatni, mennyi minden van még bennem, és mennyre motivált vagyok. Nem azért jöttem haza, hogy címlapokon szerepeljek, hanem a futballra akarok koncentrálni.

– Ott lesz Szófiában a válogatott Európa-bajnoki-pótselejtezőn Bulgária ellen?

– Nem tudom, csak bízom benne. Innentől a kapitányon múlik, és persze az én felelősségem, hogy milyen állapotban leszek. Az a lényeg Magyarország jusson tovább, és ez nem az én személyem miatt fontos, hanem egy ország miatt.

– Debrecenbe is költözik Budapestről?

– Anyu csábított, hogy haza is költözhetek hozzájuk, de ezt egy kicsit erősnek éreztem. Tősgyökeres debreceni vagyok, itt képzelem el az életemet.

– Meddig tervezi még a pályafutását?

– Nagyon jól érzem magam a bőrömben, decemberben 34 éves leszek, és miden megteszek, hogy a leghosszabbra kitoljam a pályafutásomat, aminek a munka a kulcsa. A kulcscsonttörésemen kívül komolyabb sérülésem nem volt, évekre tervezek még.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.